Kupa Voley’de grup aşaması sona erdi: Beşiktaş çeyrek finalde

Kadınlar Kupa Voley'de grup aşaması aynı gün oynanan üç maçla sonuçlandı. Aras Kargo'yu bol git gelli bir maç sonucu 3-2 mağlup eden Beşiktaş adını çeyrek finale yazdırdı. Bahçelievler de çeyrek finale yükselen bir diğer takım oldu.

Spor 22 Eylül 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Kupa Voley'de 'yola devam' dedi.

Kupa Voley’de grup aşaması aynı gün oynanan üç maçla sona erdi. Bir gün önce Galatasaray’ın kaptığı çeyrek finalinin ardından kalan iki biletin ortada olduğu maçların ilkinde Beşiktaş ve Aras Kargo şarkı karşıya geldi.

Bu sezon son yılların en iddialı kadrolarından birini kuran siyah-beyazlılar maça da fırtına gibi girdi ve ilk seti 25-9 kazandı. İkinci sette Aras Kargo üstündeki ölü toprağını atarak 25-22 üstün gelip skoru eşitledi. Üçüncü sette Beşiktaş pek varlık gösteremeyince Aras Kargo 25-15’le önde gelip karşılaşmada durumu 2-1’e getirdi. Kalan iki sette Beşiktaş oyunda öne çıkmayı başardı. Dördüncü seti 25-21 kazanan siyah-beyazlılar final bileti için maçı son bölüme uzatma şansını yakaladı. Final setinde de hata yapmayan Kara Kartal 15-11 üstün gelerek önce öne geçip sonra geri düştüğü heyecan fırtınası halindeki maçı 3-2 kazanıp Kupa Voley’de çeyrek final biletini kaptı. Beşiktaş’ta Saliha Şahin 15, Dilay Özdemir ise 10 sayı üretti.

Günün diğer maçında Bahçelievler Belediye, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni 3-0’la geçti ve Galatasaray’la Beşiktaş’ın ardından çeyrek final biletini elde eden üçüncü ve son takım oldu. Prestij maçında ise Zeren, Sarıyer Belediyesi’ni set vermeden mağlup etti.

Bir önceki Sultanlar Ligi sezonunun sıralamasına göre şekillenen Kupa Voley’de Fenerbahçe, Eczacıbaşı, Vakıfbank ve THY dörtlüsü çeyrek final etabına seri başı olarak katılacak. Ligi beşinci tamamladığı için doğrudan çeyrek final bileti alan Kuzeyboru’nun yanı sıra grup aşamasından gelen Galatasaray, Beşiktaş ve Bahçelievler ise çekilecek kura sonucu seri başı takımlarla eşleşecek. Tek maç üzerinden yapılacak Kupa Voley çeyrek final etabında galip gelen takımlar ‘Dörtlü Final’e yükselecek

Kadın futbolunda Fenerbahçe galip, Beşiktaş kayıpKadın futbolunda Fenerbahçe galip, Beşiktaş kayıp

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.