The Weeknd albümünü müjdeliyor, Katy Perry dört yıl sonra listelerde

Müzik dünyası sonbaharla hareketleniyor. Katy Perry uzun süredir beklenen albümünü yayınlarken The Weeknd de albümden önce son teklisini dinleyiciyle buluşturdu.

Kültür Sanat 23 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Abel Tesfaye ya da nam-ı diğer The Weeknd. Dijital müzik dinleme platformu Spotify’ın verilerine göre dünyanın en çok dinlenen müzisyenleri arasında yer alan Kanadalı müzisyen ekim ayında yayınlayacağı albümünden önce ses getiren bir tekliye imza attı. Hâl böyle olunca albümü beklemeden müzisyenin yeni çalışmasına değinmeden geçmek olmaz. ‘Dancing in the Flames’ adını taşıyan tekli ‘Hurry up Tomorrow’ albümünün de kutlaması niteliğinde.

Altıncı albümün müjdecisi tekli

Akılda kalıcı melodik yapısıyla klasikleşmeye başlayan The Weeknd tarzına yeni bir tuğla ekleyen müzisyen bunu geçen hafta Brezilya’nın Sao Paulo kentinde verdiği konserde seslendirmişti. Şarkıya gelen ilk tepkiler son derece olumlu. ‘Dancing in the Flames’ havası itibariyle müzisyenin 2020 çıkışlı ‘After Hours’ şarkısının atmosferinde. Elbette bu iki şarkı arasında benzer ritmik ya da melodik yapı var anlamına gelmiyor. Bir nevi artık altıncı albümünü yayınlamak üzere olan The Weeknd’in müziğe attığı bir imza bu. Müzisyenin yarattığı bu müzikal dil belli ki ilgi görmeye devam edecek.

2022 çıkışlı ‘Dawn FM’in ardından gelecek yeni albümün heyecanını duyan müzikseverler ‘Dancing in the Flames’i beğendi. Şarkı sadece Spotify’da 10 gün içinde 32 milyon dinleyiciye ulaştı. 80’lerin disco ritimleriyle bezeli şarkıyı taçlandıracak albümün çıkış tarihinin, henüz resmi açıklama gelmese de kasım ayı içinde olacağı tahmin ediliyor.

Kadının gücü adına Katy Perry!

Katy Perry dört yıllık bir aranın ardından yedinci albümünü yayınladı. Geçen yıl altı albümlük müzik kataloğunun tüm haklarını 225 milyon dolara Litmus Music’e satan Perry’nin müzikle arasına mesafe koyacağını düşünenler olmuştu. Ancak zaman tam tersini gösterdi. ‘143’ adını taşıyan yeni albümüyle müzisyen görkemli bir dönüş hedefinde. “Güçlü kadın” kavramını işleyen şarkılarla dikkat çeken albüm 11 şarkıdan oluşuyor. Yaklaşık 34 dakikadan oluşan nispeten kısa süreli albüm daha yayınlanmadan tartışmaları beraberinde getirmişti.

Albümün çıkış şarkısı ‘Woman’s World’ yayınlandığında hemen listelerde boy gösterdi. Şarkının klibi de gecikmeden yayınlandı. Şarkının klibinde Katy Perry farklı dönemlere atıfta bulunan güçlü kadın temasını işliyor. Bu aslında müzisyen daha ilk albümüyle müzikseverlerin hayatına girdiği dönemden beri yapmayı tercih etti bir şey. ABD ve İngiltere basını müzisyenin yeni albümünü biraz mesafeli yaklaşsa da klibine şiddetli bir şekilde eleştiri getirid. Eleştirinin nedeniyse klip çekimleri sırasında çevre duyarlılığının hiçe sayılması. Bakalım bundan sonraki çalışmalarında Katty Perry özür için nasıl bir yol izleyecek.

Albümde Kim Petras, Doechii ve 21 Savages ile düetlere de imza atan Katy Perry’nin yeni albümü melodileri açısından zamanın ruhunun dışında bir çalışma olarak görüldü. Bu eleştirinin bir nebze haklılık payı olsa da Perry’nin tarzının da bu minvalde oluştuğunu da unutmamak gerekiyor.

İnsanlık yarım yüzyıldır İnsanlık yarım yüzyıldır “keşke burada olsaydın” diyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.