Serhat Akın silahlı saldırıya uğradı

Galatasaray yenilgisinden sonra Ali Koç ve Acun Ilıcalı hakkında sert eleştiriler yapan eski Fenerbahçeli futbolcu ve yorumcu Serhat Akın, YouTube'daki yayınının ardından silahlı saldırıya uğradı. Akın, 'Program sonrası ayaklarıma sıktılar' dedi.

Spor 27 Eylül 2024
Serhat Akın silahlı saldırıya uğradı.

Son dönemde bir YouTube kanalında futbol yorumlarına devam eden Serhat Akın silahlı saldırıya uğradı. Eski futbolcu, saldırıya uğradığı bilgisini kişisel sosyal medya hesabından verdi.

Akın yaptığı paylaşımda “Program çıkışı ayaklarıma sıktılar son sözümüz Fenerbahçe” dedi. Akın, Sports Digitale isimli YouTube kanalında Fenerbahçe-Union Saint Gilloise maçı ardından yorumlarda bulunmuştu. Bu maçtan sonra stüdyoyu ve kanalı terk eden Akın burada saldırıya uğradı.

Serhat Akın’ın silahlı saldırıya uğradıktan sonraki hali.

Akın’ın vurulmasının ardından Sports Digitale kanalında o sırada devam eden Ajax-Beşiktaş maç sonu yayını 15. dakikada sunucu tarafından acil şekilde sonlandırıldı. Akın, Fenerbahçe ve Fenerbahçe yönetimi hakkında son aylarda yaptığı sert yorumlarla dikkat çekiyor, sosyal medyada en çok konuşulan spor yorumcularından biri olarak biliniyordu. Uzun süredir devam eden şampiyonluk hasreti üzerine eleştirilerde bulunan Akın’ın Galatasaray yenilgisi sonrası da Acun Ilıcalı ve Başkan Ali Koç hakkında sert söylemleri olmuştu.

Bu söylemlerin kısa kesitler halinde yayınlandığı sosyal medya gönderileri yayını izleyen izleyicilerin de ötesinde milyonlarca insana ulaşıyordu. Eski bir Fenerbahçeli olan ve futbolculuk döneminde Fenerbahçe’de beş sezon top koşturan Akın, sarı-lacivertlilerin Union SG maçı sonrası yaptığı yayından hemen sonra kanalın önünde silahlı saldırıya uğradı. Akın maç sırasında “Fenerbahçe hiç bu kadar teslim olmamıştı” diyerek paylaşım yapmıştı.

Konuyla alakalı bilgi aktaran NTV, saldırının kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirildiğini saldırganların maskeli bir şekilde pusuda beklediklerini açıkladı. Gelen son bilgilere göre hastaneye götürülen Akın’ın durumu iyi. Akın’a saldıran iki şahıs motosikletle olay yerine geldiler üç el ateş ettikten sonra bacağından vurup gittiler. Sports Digitale kanalı, sosyal medya hesabından saldırıyı kınadı.

Akın’ın geçtiğimiz hafta boyunca büyük eleştirilerine maruz kalan Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı “Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum, kendisine acil şifalar diliyorum” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Fenerbahçe de resmi sosyal medya hesabından Akın için geçmiş olsun mesajı yayınladı ve “Eski futbolcumuz Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Faillerin en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.