Mourinho’nun ‘laptop’ protestosu dünya basınında

Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u deplasmanda 2-0 yendiği maçta Jose Mourinho, teknik heyete ait bilgisayarı yayıncı kuruluş kamerasının önüne koydu. Eşi benzeri görülmemiş protesto dünya basınında da yer buldu.

Spor 30 Eylül 2024
Jose Mourinho yine kendinden söz ettirdi.

Fenerbahçe milli ara öncesi son maçına Antalya deplasmanında çıktı. Sarı-lacivertliler bay geçecekleri sekizinci hafta öncesinde Alex de Souza’nın çalıştırdığı ekibe karşı mücadele etti. İlk yarıda etkisiz kalan Kanarya ikinci yarıda yetenekli ayaklarıyla kilidi açtı. Dusan Tadic ilk golü atarken ilk kez forma şansı bulan Filip Kostic yaptığı iyi ortayla ikinci golün önünü açtı. Thalisson’a çarpan top ağlara gidince Fenerbahçe üç puana uzandı.

Maçın ardından en çok konuşulan konulardan biri Jose Mourinho’nun “laptop protestosu”ydu. 77. dakikada Edin Dzeko savunma arkasına sarktı. Buluştuğu topla beraber kaleciyle karşı karşıya kaldı. Düzgün bir şutla topu ağlara yolladı. Bayrak kalktı gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. VAR incelemesi çok kısa sürdü pozisyon ofsayt olarak değerlendirildi ve oyun kısa süre içinde başladı. Bir dakika sonra Mourinho daha önce eşi benzeri görülmemiş bir şey yaptı. Teknik heyete ait, pozisyonların tekrarlarını izleyip analiz yaptıkları bilgisayarı aldı, ofsayt pozisyonunun olduğu anda durdurdu, yayıncı kuruluşun saha kenarında bulunan kamerasının önüne koydu. Bu hareketi nedeniyle sarı kart gördü. Ancak sarı karta değer bir tepki aldı.

Antalya'da Fenerbahçe'nin tadı Tadic'le geldiAntalya’da Fenerbahçe’nin tadı Tadic’le geldi

Dünya basını Mourinho’nun bu tepkisini konuştu. Sosyal medyada karşılaşma ardından yabancı futbol hesaplarında bu protesto paylaşıldı ve fazlasıyla etkileşim aldı. Mourinho o anla alakalı olarak yaptığı açıklamada “Ofsayt yoktu bu yüzden kamera önüne pozisyonu koydum. Rakibin sol beki ofsaytı bozuyordu. Bizim açımızdan temiz bir goldü” dedi.

İngiliz Daily Mail gazetesi o anlarla ilgili olarak “Jose Mourinho, hakem kararlarına itiraz etmenin benzersiz bir yolunu buldu” dedi. Planet Football’un haberinde Jose Mourinho’nun yaptığı hareket sonrası sarı kartla cezalandırıldığı belirtilirken “Futboldaki son sarı kart cezasını icat etti” sözlerine yer verildi. İspanyol AS gazetesi yaşananları “Bir Mourinho şovu daha” diyerek okuyucularına aktardı. Sport 45 “Mourinho’nun son gösterisi” derken Sky Sport, “José Mourinho’nun protestosu: Dzeko’nun izin verilmeyen golü için PC kamera önünde” başlığını attı.

La Gazzetta dello Sport’taki haberde ise Mourinho için “Dahi ve delilik” ifadesi kullanıldı. A Bola’nın haberinde “Mourinho olağandışı davranışları nedeniyle yeniden ilgi odağı oldu” sözleri yer buldu. Mourinho, Fenerbahçe’nin üç puan aldığı ancak hakem yönetimini fazlasıyla eleştirdiği karşılaşmada yaptıklarıyla yalnızca Türkiye gündeminde değil aynı zamanda dünya spor gündeminde yer etmeyi başardı.

Puan tamam da, kanaat notu hâlâ düşükPuan tamam da, kanaat notu hâlâ düşük

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.