AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sokağın nabzını tuttu : Gittiğimiz illerde erken seçimi soruyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya “Gittiğimiz illerde ‘erken seçim mi var, diye soruyorlar. Hayır. AK Parti bir seçimin arkasından ertesi gün sahaya çıkıp beş yıl sonraki seçimin hazırlığını yapan bir partidir” dedi.

Siyaset 1 Ekim 2024
Betül Sayan Kaya Amasya'da bir programda konuştu.

Ana muhalefetin 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi konumuna yükseldiği yerel seçimlerin ardından erken seçim çağrıları sıklaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 31 Mart’tan sonra birbirlerine verdiği ılımlı mesajlar yerini sert söylemlere bırakıyor.

Fatih Erbakan bir kez daha 'erken seçim' dedi: Bu millet sizi niye iktidarda tutsun?Fatih Erbakan bir kez daha ‘erken seçim’ dedi: Bu millet sizi niye iktidarda tutsun?

Özel Türkiye ekonomisindeki kötü gidişatı gerekçe göstererek 2028’de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin öne çekilmesini talep ediyor. Bu talebi en ciddi şekilde destekleyen cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Yeniden Refah Partisi. İYİ Parti ise erken seçim çağrılarına mesafeli duruyor. Partinin lideri Müsavat Dervişoğlu dün “Erken seçim vadeye çek keser gibi talep edilmez” dedi.

İktidar bloğunu oluşturan AK Parti ve MHP her defasında erken seçim söyleminin gerçekçi olmadığını söylese de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Betül Sayan Kaya’nın yaptığı bir açıklama erken seçim söyleminin sokakta yankılandığını gösteriyor.

Amasya’da bir otelde düzenlenen Türkiye Buluşmaları programında açıklamalarda bulunan Fatma Betül Sayan Kaya “Gittiğimiz illerde çay ocaklarında, esnaf kardeşlerimizle, farklı siyasi partilerden insanlarla bir araya gelip sohbet ediyoruz. ‘Erken seçim mi var’ diyorlar. Hayır. AK Parti bir seçimin arkasından ertesi gün sahaya çıkıp beş yıl sonraki, bir sonraki seçimin hazırlığını yapan bir partidir. Kurulduğu ilk günden beri bu böyle oldu. 23 yıl boyunca halka hizmet hakka hizmettir şiarıyla biz hizmet etmekten şeref duyduğumuz milletimize kesintisiz bir şekilde hizmet ediyoruz” diye konuştu.

YRP'de 'üçüncü ittifak' söylemi güçleniyor: Erken seçim için bu sefer tarih verdilerYRP’de ‘üçüncü ittifak’ söylemi güçleniyor: Erken seçim için bu sefer tarih verdiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.