Nefes kesen maçta TOFAŞ, Beşiktaş’ı mağlup etti

Basketbol Süper Ligi'nin açılış haftasında TOFAŞ, Beşiktaş'ı konuk etti. Yüksek skorlu geçen maçta ev sahibi ekip rakibini 99-95 mağlup etti. Ankara'da Türk Telekom'a konuk olan Galatasaray ise 19 sayılık üstünlüğünü koruyamadığı maçta mağlup oldu.

Spor 5 Ekim 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş, TOFAŞ deplasmanında yenildi.

Basketbol Süper Ligi’nde cumartesi günü üç maç birden oynandı. Günün ilk maçında Bursaspor, deplasmanda karşılaştığı Manisa Basket’i 81-73 mağlup etti. Kazanan tarafta David Michineau 20 sayı, 6 ribaunt ve 7 asistlik harika bir performans ortaya koyarken Manisa’nın adı Fenerbahçe’yle anılan guardı Saben Lee maçı 12 sayı, altı asistle tamamladı.

Fenerbahçe'ye yeni guard: Saben Lee'yle anlaşma oldukça yakınFenerbahçe’ye yeni guard: Saben Lee’yle anlaşma oldukça yakın

 

Günün ikinci maçında Galatasaray, Ankara’da Türk Telekom’a konuk oldu. Maçın çok iyi başlayan sarı kırmızılılar ikinci periyotta bir ara 19 sayı farkla öne de geçti. Son çeyreğe 57-49 yenik giren Türk Telekom maçın final bölümünde büyük bir geri dönüşe imza attı ve karşılaşmadan 72-70 galip ayrılarak Basketbol Süper Ligi’ne kazanarak başladı. Telekom’da Kyle Alexander ve Olivier Hanlan 18 sayı üretti. Maçın en skorer ismi ise 20 sayıyla oynayan Galatasaray oyuncusu James Palmer Jr oldu.

Günün son maçında Bursa temsilcisi TOFAŞ, Beşiktaş’ı ağırladı. Yüksek skorlu geçen maçın ilk çeyreği 30-30 tamamlanırken soyunma odasına TOFAŞ’ın 54-50’lik üstünlüğüyle gidildi. İkinci yarıda da iki takımın etkili hücum performansları sürdü. Beşiktaş’ın etkili geçtiği üçüncü çeyrek sonucu son periyoda 73-73’lük eşitlikle girildi. Son anlarına kadar heyecanın dorukta olduğu karşılaşmada bitime 54 saniye kala skor 95-95’e eşitlendi. TOFAŞ bulduğu iki sayılık basketin ardından savunmada rakibini durdurdu. Maçın fişini ise Alex Perez çekti. Beşiktaş, TOFAŞ karşısında oynadığı maçta 99-95 yenildi. TOFAŞ’ta Marcquise Reed 21 sayı, 7 ribaunt ve beş asistle öne çıkarken maçın en skorer ismi 26 sayı atan Beşiktaş oyuncusu Marcquise Reed oldu.

Beşiktaş'ın İsrail bilmecesi: Maç yeniden Belgrad'a alındıBeşiktaş’ın İsrail bilmecesi: Maç yeniden Belgrad’a alındı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.