Seçim bitti, sessizlik bozuldu: TBF’den Ergin Ataman’a üstü kapalı destek açıklaması

Ergin Ataman'ın Panathinaikos'la Galatasaray'a konuk olduğu maçta tribünlere derbinin skoruna istinaden yaptığı '3-1' hareketi sonrası sarı-lacivertliler milli takıma oyuncu göndermeyeceklerini açıklamıştı. Harun Erdenay, Ataman hakkında konuştu.

Spor 8 Ekim 2024
Harun Erdenay'ın sözleri Ataman'la yola devam edileceği şeklinde algılandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nda genel kurul gerçekleşti ve başkanlığa bir kez daha Hidayet Türkoğlu seçildi. Bir süredir hem seçim gündemi hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılacak Basketbol Gelişim Merkezi’ne yoğunlaşıp gündeme ilişkin konulara yönelik herhangi bir açıklamaya bulunmayan federasyon cephesinden seçimin geride kalmasının hemen ardından dikkat çeken bir açıklama geldi.

Hidayet Türkoğlu’ndan önceki TBF Başkanı olan, bu dönemde ise Türkoğlu’nun altında yönetim kuruluna girerek federasyona geri dönen Harun Erdenay, başkan vekili olmasının ardından TRT Spor’a açıklamalarda bulundu. A Milli Takım ile ilgili hedeflerinden bahseden Erdenay, “Son 10 yıllık süreçte A Milli Takım’da çok başarı sağlayamadık. Çok ufak nüanslarla turnuvaları kaçırdık. Kısa vadeli ve uzun vadeli planlarımız olacak. Kısa vadeli planlarımızda da 12 Dev Adam var. Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası’nda bir başarı kazanarak hem tesislerin hem organizasyonun çok iyi olduğu basketbolu taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Fenerbahçe’nin Ergin Ataman görevde bulunduğu sürece milli takıma oyuncu göndermeyeceğini açıklamasının ardından TBF kanadından herhangi bir açıklama gelmemişti fakat Erdenay bu konu üzerine olmasa da Ataman’a destek çıkan bir açıklama yaparak federasyon olarak hocalarının arkalarında olduklarını belli etti.

'3-1' işareti yapan Ergin Ataman özür diledi, Fenerbahçe kabul etmedi: 'Milli takıma oyuncu göndermiyoruz'‘3-1’ işareti yapan Ergin Ataman özür diledi, Fenerbahçe kabul etmedi: ‘Milli takıma oyuncu göndermiyoruz’

Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Ömer Faruk Yurtseven’in Avrupa’ya dönüşlerinin önemini vurgulayan Erdenay, Ergin Ataman’ın ise Avrupa’nın en iyi koçu olduğunu belirtip Ataman yönetiminde bir sonraki Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmamak için herhangi bir neden görmediğini söyledi. İşte TBF Başkan Vekili Harun Erdenay’ın sözleri:

“Kadromuz her zaman iyiydi ama Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Ömer Faruk Yurtseven’in tüm sezon NBA’de oynamaları, NBA’de oynarken sezon içindeki maçlara katılamamaları bizim için sıkıntıydı. Şimdi ise Alperen Şengün hariç diğer oyuncularımız Cedi, Furkan ve Ömer Faruk, Avrupa’ya döndü. EuroLeague basketbolu da FIBA’ya çok yakın. Üçü de iyi performanslar sergileyeceklerdir ve olası bir devşirmeyle de çok iyi bir takımımız olacak. İnşallah elemelerde bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Avrupa Şampiyonası’nda da Alperen Şengün ve Onuralp Bitim’in de katılımıyla çok iyi bir kadro olacağımızı düşünüyorum. Ligimizde de iyi katkı veren oyuncular var. 4+3 kuralı sayesinde de sahada devamlı bir oyuncu yer alacak. Onların performansı için artı olacaktır. Koçumuz Ergin Ataman da zaten Avrupa’nın en formda, en iyi koçu. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmamak için bir neden görmüyorum.”

Türk basketbolu dört yıl boyunca Hidayet Türkoğlu-Harun Erdenay ikilisine emanetTürk basketbolu dört yıl boyunca Hidayet Türkoğlu-Harun Erdenay ikilisine emanet

Potada kayıp gün: Beşiktaş ve Galatasaray Avrupa'da yenildiPotada kayıp gün: Beşiktaş ve Galatasaray Avrupa’da yenildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.