İstanbul Modern’e bir ödül daha: En İyilerin En İyisi

İstanbul Modern ödüllerine bir yenisini daha ekledi. İtalyan mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan yeni müze binası, Architecture MasterPrize’ın Kültürel Mimarlık kategorisinde ödüle değer görüldü.

Kültür Sanat 12 Ekim 2024

National Geographic’ten Dünyanın En İyileri, Architectural Digest’tan 2024’ün Harika Yapıları ve dünyanın önde gelen mimarlık platformlarından ArchDaily’nin kültürel mimari kategorisinde “Yılın Binası” ödülünü kazanan İstanbul Modern’e bir ödül daha. Boğaz kıyısındaki müze binası, Architecture MasterPrize’ın Kültürel Mimarlık kategorisinde ödüle değer görüldü.

Ödülü Guggenheim’da alacak

Mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, mimari ürün tasarımı ve mimari fotoğrafçılık alanlarındaki yaratıcılığı öne çıkaran bu ödül programında İstanbul Modern, ayrıca 14 binadan yedisine verilen “En İyilerin En İyisi” ünvanını da kazandı. İstanbul Modern, ödülünü 18 Kasım 2024’te Bilbao’daki Guggenheim Müzesi’nde düzenlenecek törende alacak.

2007’den bu yana tasarımda mükemmelliği ödüllendiren Architecture MasterPrize, dünya genelinde nitelikli mimari tasarımları ödüllendirmek ve bu projelerin görünürlüğünü artırmak amacıyla veriliyor. Daha önce bu ödülü kazanan kültür-sanat kurumları arasında Frankfurt’taki Städel Müzesi, Londra’daki Kraliyet Opera Evi, Basel’deki Kunstmuseum, Budapeşte’deki Csontváry Müzesi ile Madrid’deki Kraliyet Koleksiyonları Galerisi yer alıyor.

İstanbul Modern bir kez daha gururlandırdı: BBC belgeseliyle dünya izleyecekİstanbul Modern bir kez daha gururlandırdı: BBC belgeseliyle dünya izleyecek

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.