400 yıllık Kanuni tablosu Londra’da 13 milyon 250 bin liraya satılıyor

Londra'da bu akşam önemli bir müzayedeye ev sahipliği yapacak. Christie's'deki açık artırmada Medici ailesine ait 400 yıllık Kanuni Sultan Süleyman portresi de satışa çıkıyor. Tablo için biçilen değer yaklaşık 400 bin dolar (13 milyon 250 bin lira).

Kültür Sanat 24 Ekim 2024

Tarihin en tanınan ailelerinden Medicilerin koleksiyonu değer görmeye devam ediyor. Ailenin koleksiyonunda yer alan eserler bu akşam Londra’daki Christie’s’de satışa çıkıyor. Açık artırmada yer alan eserlerden biri de Kanuni Sultan Süleyman portresi. 1520-1566 yılları arasında 46 yıl boyunca tahtta kalan ve Osmanlıların en parlak dönemlerinden birinde padişahlık yapan Kanuni Sultan Süleyman’ın ‘Muhteşem’ adlı tablosunun yaklaşık olarak 1600 yılında tamamlandığı düşünülüyor.

Uffizi’de sergilenmek üzere sipariş edilmişti

Medicilerin en görkemli dönemlerinde Cosimo di Medici tarafından yaptırılan tablo Kanuni Sultan Süleyman’ın ölümden yıllar sonra bile Avrupa’da ne denli bir etki bıraktığını gözler önüne seriyor. Sanat tarihçileri kavak ağacından panel üzerine işlenmiş portrenin Floransa’daki Uffizi Galerileri’nde sergilenmek üzere sipariş edildiği görüşünde. Floransalı ressam Cristofano dell’Altissimo tarafından yapılan tablo 40 x 32,5 cm ebatlara sahip.

Christie’s bu akşam İslâm ve Hint Sanatları: Kilim ve Halılar başlıklı bir açık artırma serisine daha ev sahipliği yapacak. Sonbahar döneminin bu hareketli müzayedesinde 260 parça tarihi eser yeni alıcılarını bulacak. Bu müzayedenin ayırt edici unsuruysa internet üzerinden gerçekleşecek olması. Seçkide İstanbul’un Dokumacıları başlıklı bir bölüm de yer alıyor.

Osman Hamdi Bey'in tablosu Paris'te 20 milyon liraya açık artırmaya çıkıyorOsman Hamdi Bey’in tablosu Paris’te 20 milyon liraya açık artırmaya çıkıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.