Batı illeri için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü batı illerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Muğla ve Tekirdağ için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Çevre 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü batı illerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM kuvvetli yağış beklenen yedi ili de sarı kodla uyardı. Bu iller Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Muğla ve Tekirdağ.

Ülkenin batı kesimlerinde sıcaklıkların iki ila dört derece düşeceği tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

MGM’nin günlük tahmin raporu şöyle: ”Yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’in sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale, Muğla il geneli ve İzmir’in kuzey ve iç kesimlerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı beklenmektedir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.