Ege için sarı ve turuncu kodlu sağanak uyarısı

Meteoroloji'den sabah saatlerinden itibaren İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla ile Çanakkale'nin güney kıyıları ve Edremit Körfezi'nde kuvvetli, Muğla'da ise çok kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Çevre 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Meteoroloji kod vererek uyardı. Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “21.12.2023 Perşembe günü Ege kıyılarında etkili olacak sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla il geneli ile Çanakkale’nin güney kıyıları ve Edremit Körfezi’nde metrekareye 21 ile 50 kilogram yağış bırakacak şekilde kuvvetli; Muğla’nın Bodrum, Datça, Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde 51 ile 75 kilogram bırakacak şekilde çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” dendi.

AFAD kodla uyardı: Ege’de fırtınaya dikkat.

BODRUM İÇİN ‘FIRTINA’ UYARISI

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinden itibaren rüzgarın güneydoğu yönünden saatteki hızı 50 ile 75 kilometreye ulaşan fırtına şeklinde esmesi beklendiği bildirildi. Ayrıca bölge için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından da turuncu kod uyarısı yapıldı.

İstanbul'da fırtına ağaçları devirdi, Çanakkale ve Antalya'da yollar su altında kaldıİstanbul’da fırtına ağaçları devirdi, Çanakkale ve Antalya’da yollar su altında kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.