Şemsiyeler fora! İstanbul’a yağış geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği ayrı ayrı uyardı. Perşembe sabah 9'dan itibaren gün boyunca "yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış" geliyor. Yağışların Marmara ve Ege bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

Çevre 2 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Marmara ve Kuzey Ege'de şiddetli sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara ve Kuzey Ege’de bugün için uyarı yaptı: Sabah saatlerinden itibaren şiddetli yerel yağışların etkili olması bekleniyor. Açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; 02.11.2023 Perşembe günü Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ile İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, Ege kıyılarında hortum riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” dendi. Perşembe günü hava sıcaklığında da 2-4 derece düşüş bekleniyor. Yurt genelinde yağış uyarısı yapılan bölgesinin dışında kalan yerlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

İstanbul Valiliği de uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı konusunda İstanbul Valiliği tarafından da açıklama yapıldı. Açıklamada, “Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Barajlar boşaldı

Öte yandan İstanbul barajlarında doluluk oranları yüzde 18 ile son yılların en düşük seviyesinde. Kurak geçen mevsimler, yağışların aniden ve çok miktarda yağması nedeniyle barajlara su taşınamıyor. Yetkililer vatandaşları su tasarrufu konusunda uyarıyor.

İSKİ’nin web sayfasına göre barajlardaki doluluk yüzde 18.3 seviyesinde.

 

Kuvvetli yağışlar geliyor: Doğu Karadeniz için su baskını uyarısıKuvvetli yağışlar geliyor: Doğu Karadeniz için su baskını uyarısı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.