Yağışlar devam ediyor: Mart ayı soğuk bitecek

Soğuk havalar, Akdeniz ve Ege bölgeleri dışında etkisini artırırken Meteoroloji, Mart ayının kışı aratmadan biteceğini duyurdu. Son tahminlere göre ülke genelinde kar ve yağmur yer yer etkisini artıracak. İşte haritalarla hava durumu tahminleri...

Çevre 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mart ayı soğuk havaların etkisine sona erecek.

Soğuk havanın etkisindeki Türkiye, bahar aylarını yağmurla karşıladı. Çarşamba günü yurt genelinde soğuk hava dalgası etkisini artırırken İstanbul’un bazı kesimlerine kar yağdı. Yer yer rüzgar ve sağanağın da yaşandığı yurt genelinde Ege ve Akdeniz bölgeleri dışında Mart ayı güneşi görmeden sona erecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son tahminlerine göre bugün Marmara, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı beklenirken, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde ise hava durumu parçalı bulutlu seyredecek. Güney Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesi’nde ise havanın yağışlı geçmesi bekleniyor.

30 Mart Perşembe hava durumu.

31 Mart Cuma günü ise Marmara’da kar yağışı, yerini yağmura bırakacak. Meteoroloji’nin tahminine göre Akdeniz ve Ege bölgelerinde havanın güneşli geçmesi beklenirken Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde kar yağacak. İç Anadolu Bölgesi’nde hava, bulutlu seyrederken Karadeniz Bölgesi’nde ise yer yer kar ve sağanak bekleniyor.

31 Mart Cuma hava durumu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.