Almanya’da ‘katil’ doktor vakası: Dört yaşlı hastayı öldürüp evlerini kundaklamakla suçlanıyor

Berlin'de genç bir doktor, dört yaşlı hastasını öldürüp delil karartmak için evlerini kundaklamakla suçlanıyor. Dört ölümün tüyler ürpertici detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Dünya 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

Almanya‘nın başkenti Berlin‘de gölgelerin arasından yükselen tüyler ürpertici bir hikaye kentin sokaklarında yankı buldu. Şüpheli bir ölüm zincirinin ortasında bir doktorun karanlık yüzüyle tanıştı Almanya. 39 yaşındaki bir doktor yaşlı hastalarının hayatlarına son verdiği ve bu korkunç gerçeği gizlemek için evlerini ateşe verdiği iddiasıyla Berlin polisi tarafından gözaltına alındı.

Her şey Berlin’in huzurlu mahallelerinden birinde 11 Haziran’da başladı. Neukölln’deki Niemetzstrasse’de 87 yaşındaki bir kadın bilinmeyen bir nedenle aniden hayatını kaybetti. Ancak doktorun müdahalesi sonrası yaşlı kadının dairesi alevler içinde kaldı. İtfaiye ekipleri hızla olay yerine ulaştı, kadını hayata döndürmeyi başardı ama bu durum kısa sürdü. Yaşlı kadın hastanede hayata veda etti. Bu olayın sıradan bir ölüm olmadığı kısa süre sonra anlaşıldı.

Günler geçtikçe şüpheli ölümler birbirini izledi. 8 Temmuz’da aynı doktorun adı bir kez daha gündeme geldi. Neukölln’deki başka bir adreste 76 yaşındaki bir kadın aynı şekilde hayata gözlerini yummuştu. Bu sefer yangın çıkarma girişimi başarısız oldu ve yangın kendiliğinden söndü. Şüpheli doktorun kadının bir akrabasına haber vererek durumdan sıyrılmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Ancak bu ölüm zinciri burada bitmedi. 15 Temmuz’da 94 yaşındaki bir başka kadın aynı doktorun bakımı altında son nefesini verdi. Suçlamaya göre doktor ölümün izlerini gizlemek için mutfağı ateşe verdi ancak bu kez de alevler geride yıkıcı izler bıraktı.

Son olarak 24 Temmuz’da Plänterwald semtinde 72 yaşındaki bir kadın daha aynı akıbeti paylaştı. İddiaya göre evini ateşe veren doktor bu korkunç eylemiyle şehirdeki dehşet zincirini tamamladı.

Berlin Eyaleti Kriminal Soruşturma Dairesi ve Berlin Savcılığı bu soğukkanlı suçları aydınlatmak için soruşturmalarını derinleştirdi. Berlin gölgeler arasında saklanan bir şüphelinin izini sürerken bölgede korku ve tedirginlik hakim.

Bu soğukkanlı doktorun geride bıraktığı enkaz sadece kundakladığı iddia edilen evlerden değil, insanların güven duygusundan da parçalar koparıyor olabilir.

Çaldıkları doktor imzalarıyla yeşil reçeteli ilaç yazıp satmışlarÇaldıkları doktor imzalarıyla yeşil reçeteli ilaç yazıp satmışlar

İki doktor ölüm haberi verirken dövüldüİki doktor ölüm haberi verirken dövüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.