Beyaz Saray rahat nefes aldı: Neyse ki kokainmiş

Pazar gecesi Beyaz Saray'ın Batı Kanadı'nda bulunan beyaz bir toz, kompleksin boşaltılmasına neden olmuştu. Tozun güvenli olduğu açıklandıktan sonra binadaki alarm durumu sona ermişti. Ve beyaz tozun ne olduğu açıklandı: Kokain. Şimdi kokainin Beyaz Saray'a nasıl girdiği araştırılıyor.

Dünya 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Biden, hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını imzaladı.

Pazar gecesi Beyaz Saray’ı alarma geçiren gizemli beyaz tozla ilgili sır perdesi aralandı ve tüm karmaşaya sebep olan şey ortaya çıktı: Kokain.

ABD basınına göre, pazar gecesi binadaki rutin güvenlik kontrolleri sırasında beyaz bir toza rastlandı. 20.45’te, ABD Başkanı Joe biden ve ailesinin Beyaz Saray’da olmadığı sırada gerçekleşen olay sonrası kompleks güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

İtfaiye ekiplerinin incelemesiyle tozun zararsız olduğu tespit edilerek kompleks tekrar açıldı. Washington Post ve Associated Press, polis kaynaklarına dayandırdıkları haberlerinde, bulunan tozun kokain olduğunu duyurdular.

Beyaz Saray’ın Batı Kanadı’nda ofislerin olduğu kısımda bulunan tozla ilgili ileri araştırmalar yapılmak üzere numune laboratuvara gönderildi.

Batı Kanadı’nda hem ABD Başkanı’nın kullandığı Oval Ofis hem de başkan yardımcısı ve diğer üst düzey görevlilerin ofisleri bulunuyor.

Kokainin Beyaz Saray’a nasıl girdiği konusunda soruşturma devam ediyor.

İsviçre'de kokain oylaması: Bern'de kontrollü satış için 'evet' oyu çıktıİsviçre’de kokain oylaması: Bern’de kontrollü satış için ‘evet’ oyu çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.