Biden İsrail’deyken ABD’den Hamas’a yaptırım: 4 isim Türkiye bağlantılı

ABD Hazine Bakanlığı, İsrail'e yönelik saldırıları ardından Hamas'a yönelik yaptırımlarını açıkladı. Listedeki 4 ismin ise Türkiye bağlantısı dikkat çekti.

Dünya 19 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

ABD yönetimi Başkan Joe Biden’ın Tel Aviv ziyareti sırasında Hamas’a yönelik yeni yaptırımları açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan yaptırım listesindeki dokuz isim yer alırken bunların dördünün Türkiye ile bağlantılı olması da dikkat çekti. Yaptırım listesinde bir de tüzel kişilik bulunuyor.

‘Hamasın gizli bir yatırım portföyünün’ yanı sıra İran bağlantılı bir mali kolaylaştırıcı ve Gazze merkezli bir döviz bürosunun yer aldığı listeyle ilgili Amerikan Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail’de aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin gaddarca ve vicdansız bir biçimde katledilmesinin ardından ABD, Hamas’ın finansörlerini ve kolaylaştırıcılarını hedef almak için hızlı ve kararlı biçimde eyleme geçiyor” ifadeleri yer aldı.

Hamas’ın mali kaynaklarını hedef aldıklarını belirten bakanlık yaptırım yönündeki adımlarının devam edeceği sinyalini de verdi.

Açıklanan listede, bugün İsrail’in saldırıyla gündeme gelen Han Yunus şehri merkezli ‘Buy Cash’ isimli bir şirket yer alıyor. Şirket, Hamas’a para transferi yapmakla suçlanıyor.

ABD’nin yaptırım listesindeki dokuz isimden Türkiye ile bağlantılı olanlar şunlar:

Ahmed Sadu Jahleb: Mısır vatandaşı, Türkiye’de ikamet ettiği belirtiliyor.

Walid Mohammed Mustafa Jadallah: Türkiye’de ikamet ettiği belirtiliyor. Ürdün vatandaşı

Amer Kamal Sharif Alshawa: Türkiye ve Ürdün vatandaşı olduğu iddia ediliyor.

Aiman Ahmad Al Duwaik: Türkiye ve Cezayir’de yaşadığı ikamet ettiği ifade edilen Ürdün vatandaşı.

İlk günden bugüne: İsrail-Hamas savaşının zaman çizelgesiİlk günden bugüne: İsrail-Hamas savaşının zaman çizelgesi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.