‘Bunu da yaşamadık’ demeyiz: Nitrojenli idamdan beden dondurucuya haftanın en tuhaf 10 haberi

Yeni yılın ilk ayına veda ederken dünya genelinde bu hafta meydana gelen birbirinden tuhaf 10 gelişmeyi sizler için derledik.

Dünya 29 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Rusya'da trenden atılıp hayatını kaybeden Twix isimli kedi. / Fotoğraf: Kardınal691 (X)

Dolu dolu başlayan 2024 birbirinden tuhaf olayları beraberinde getirmeye devam ediyor. Savaşlar, doğal afetler ve çeşitli felaketlerle geçen yılın ilk ayı son diliminde de hayretle karşılayacağımız olaylara sahne oldu.

Kızılhaç’ta çalışma kararı alan Japon Prenses’ten nitrojen gazıyla idam edilen Amerikalıya, parkta yürüyüşe çıkıp zengin olan adamdan öldükten sonra hayata geri dönmek için bedenini donduranlara… İşte haftanın en tuhaf 10 haberi:

Yeniden yaşamak için 28 bin dolara bedeninizi dondurmak ister miydiniz?

ABD’nin Michigan eyaletindeki Cryonics Enstitüsü kriyojenik laboratuvarı ve farklı misyonuyla göze çarpıyor. Yaşamını yitiren insanların vücutlarını yeniden hayat bulmaları amacıyla derin dondurucularda saklayan bu enstitü kapasitesinin dolduğunu duyurdu. Sıvı nitrojen kullanılarak vücutları deforme olmadan muhafaza eden bu sistem artık yeni bir merkezde depolama yapmaya devam edecek.

Hayat sigortası aracılığıyla idame ettirilen sistem 28 bin dolar gibi bir ücret istiyor. Kapasitedeki doluluğun ücrette yapılan indirimden kaynaklandığı düşünülüyor. 1975 kişiyle kapasitesini dolduran merkezin ün kazanmasıyla birlikte sisteme rağbet giderek artıyor.

Parkta yürüyüşe çıktı, zengin oldu

Ufak bir gezintiye çıktığı parkta bulduğu nesneyle milyoner olan Fransız turist dünya gündemine oturdu. Paris’ten ABD’nin Arkansas eyaletine giden ve define avcılığı yaptığı bilinen Julien Navas eyalet parkında gezintiye çıktığı sırada ekipmanıyla birkaç saat boyunca yaptığı kazıda 7.46 karatlık bir elmas buldu.

Talihli adam değeri 185 bin dolar olan elması ikiye bölüp bir parçasını eşine bir parçasını da kızına vereceğini söyledi.

Eyfel Kulesi’nden uzun devasa kruvaziyer yola çıktı

Royal Caribbean şirketi tarafından inşa edilen gemi dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. “Icon of the Seas” (Denizlerin İkonu) adı verilen gemi şu ana kadar inşa edilen en büyük yolcu gemisi. 365 metre uzunluğuyla dikkat çeken kruvaziyer beraberindeki 7 bin 600 yolcu ve mürettebatıyla birlikte ABD’nin Miami Limanı’ndan demir aldı.

Finlandiya’nın Turku kentinde bir tersanede inşa edilen Bahamalar bandıralı gemide yedi yüzme havuzu ve altı su kaydırağı bulunuyor. Yapımı iki milyar dolara mal olan gemide ayrıca 40’tan fazla restoran, bar ve salon bulunuyor.

Çevreciler Karayipler’de yedi günlük bir ada turuna çıkan ve sıvılaştırılmış doğal gazla (LNG) çalışan geminin havaya zararlı metan gazı sızdıracağı uyarısında bulunuyor.

Yolcu kanattaki eksik cıvataları fark etti, uçuş iptal oldu

New York’a sefer gerçekleştiren Virgin Atlantic uçağı kalkıştan hemen önce bir yolcunun uçağın kanadında birkaç vidanın eksik olduğunu fark etmesi üzerine bakıma alındı. 41 yaşındaki İngiliz gezgin Phil Hardy’nin Manchester Havalimanı’ndaki VS127 sefer sayılı uçakta eksik cıvataları fark etmesiyle uçuş iptal edildi ve facianın eşiğinden dönüldü.

Hardy tarafından çekilen görüntülerde mühendislerden birinin uçağın kanadına tırmandığı ve bazı bağlantı elemanlarını tornavidayla tamir ettiği görüldü.

Ev kedisini ‘sokak kedisi’ zannedip trenden attı

Russian netizens bay for blood after train staff throws cat out into freezing cold | The Straits Times

Rusya’da trenden atılıp hayatını kaybeden Twix isimli kedi. / Fotoğraf: Kardınal691 (X)

Rusya’da Yekaterinburg-St.Petersburg seferi yapan yolcu treninin kondüktörü trende bulduğu Twix adlı evcil kediyi sokak kedisi sanarak Kirov kenti yakınlarında trenden attı.

Trenden yoğun karın yağdığı ıssız bir bölgeye atılan zavallı kedinin aşırı soğuk hava koşulları nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Demiryolu şirketi RZD yaşananlar nedeniyle özür mesajı yayınlarken sosyal medyada kondüktörün ceza alması için kampanya başlatıldı.

Horlayan komşusunu öldürdü

ABD’de komşusunun horlamasından rahatsız olan 55 yaşındaki Christopher James Casey burun ameliyatı masraflarını ödeme teklifini kabul etmeyen komşusu 62 yaşındaki Robert Wallace’ı bıçaklayarak öldürdü.

İlk olarak Wallace’ın kendisine saldırdığını söyleyen Casey olayın meşru müdafaa olduğunu öne sürdü. Mahkeme belgelerinde Casey’nin askeri tarzda bir bıçakla Wallace’ı göğsünden birkaç kez bıçakladığı yer aldı.

Balık tutarken bacağından oldu

İngiltere’de 40 yaşındaki Michelle Milton isimli kadın balık tutarken cebindeki oltayla yanlışlıkla bacağını çizdi. Enfeksiyona sebep olan çizik yüzünden ağrıları artan kadın ampute edilmek için doktorlara adeta yalvarıyor. Michelle “Oltanın bu kadar fazla hasara yol açabileceğini hiç düşünmemiştim. Sadece bacağımın kesilmesini istiyorum” diyor.

Japon Prenses Aiko Kızılhaç’ta çalışacak

Japonya İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako’nun kızı Prenses Aiko’nun üniversite sonrasında Japon Kızılhaç Topluluğunda çalışacağı bildirildi. Aiko annesi Masako’nun onursal başkanlığını yaptığı Japon Kızılhaç Topluluğunda nisandan itibaren sözleşmeli olarak işe başlayacak.

Prenses yaptığı açıklamada “Her zaman çalışmaya ilgi duyduğu” topluluktaki görevi için “Japon Kızılhaçının çalışmalarına katılmaktan mutluyum. Kararlıyım. Toplumun bir üyesi olduğumun bilinciyle çok çalışarak, insanlara ve topluma az da olsa faydalı olabilmeyi umuyorum” dedi.

ABD’de bir ilk: Nitrojen gazıyla idam edildi

Cinayetten ölüm cezasına çarptırılan 58 yaşındaki Eugene Smith ABD’nin Alabama eyaletinde daha önce denenmemiş yöntemle, nitrojen gazıyla zehirlenerek idam edildi.

1989’da bir vaizin eşi olan Elizabeth Sennett isimli kadını kiralık katil olarak öldürmekten suçlu bulunan adam 2022’de de zehirli iğne ile idam edilmeye çalışılmış, ancak damar yolu bulunamadığı için infaz ertelenmişti.

Tanıklara göre idamından önce son sözleri sorulan Smith “Bu gece Alabama insanlığın bir adım geriye gitmesine neden oldu. Beni desteklediğiniz için teşekkürler. Hepinizi seviyorum” dedi.

İklim aktivistleri durmuyor: Mona Lisa tablosuna çorba fırlattılar

Fransa’nın başkenti Paris’te sanat eserlerini hedef alan saldırıları ile iklim krizine dikkati çekmeye çalışan çevreciler Mona Lisa tablosuna çorba attı. Aktivistler “Hangisi daha önemli? Sanat ya da sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme hakkı? Tarım sistemimiz hasta” dedi.

Eylemleri sırasında ülke genelinde gelirlerinin azlığından şikayet eden çiftçilerin günlerdir sürdürdüğü protestolara atıf yapan aktivistler çiftçilerin çalışmalarının karşılığını alamadığına işaret ederek “Çiftçiler çalışmaktan ölüyor” dedi.

Cam bir vitrinle korunan Mona Lisa tablosunun eylemden zarar görmediği belirtildi.

180 yıllık gemi enkazında yüzlerce eser bulundu

Arkeologlar Kanada açıklarında yaklaşık iki yüzyıl önce batan HMS Erebus gemisinin kalıntıları arasında yüzlerce korunmuş eser buldu. Batıkta araştırmalarını tamamlayan su altı ekibi Parks Canada’nın bulduğu eserler arasında tabancalar, mühürlü ilaç şişeleri, oltalar ve denizci sandıkları yer alıyor.

HMS Erebus ve HMS Terror 1845 yılında Atlantik ile Pasifik’i birbirine bağlayan kutup yolu olan Kuzeybatı Geçidi’ni bulmak için düzenlenen keşif gezisi sırasında kaybolmuştu.

'Bunu da yaşamadık' demeyiz: İdeal mastürbasyondan 'dolandırıcı' köpeğe haftanın en tuhaf 10 haberi‘Bunu da yaşamadık’ demeyiz: İdeal mastürbasyondan ‘dolandırıcı’ köpeğe haftanın en tuhaf 10 haberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.