10Haber’de geçen hafta: Cumhuriyetimizi ne güzel kutladık

10Haber’de geçen haftanın en önemli gündemi tabii ki sokaklara döküldüğümüz Cumhuriyet Bayramımızdı. Şölene dair tüm detayları eşzamanlı olarak aktardık. Karşınızda 29 Ekim-4 Kasım haftasının özeti ve 10Haber'in gözden kaçırmamanız gereken haberleri.

5 Kasım 2023
Alanya'da onbinlerce kişi dün geceyi ayakta geçirdi, Cumhuriyetin 100. yılını kutladı.

Mutluyuz, gururluyuz… 100. yıl çoşkusuna tüm yurtta milyonlar katıldı

Mutluyuz, gururluyuz... 100. yıl çoşkusuna tüm yurtta milyonlar katıldıTüm yurtta 7’den 70’e vatandaşlar Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlamak için sokaklara döküldü. Şölen havasında geçen kutlamalara katılanlar gündüz ayrı gece ayrı renkli görüntüler oluşturdu. İşte yurttan 100. yıl görüntüleri…

Cumhuriyet’e 100 Gün’de ‘mutlu son’a ulaştık

Basınımızda pek yapılmayan bir titizlik ve adanmışlıkla, 10Haber’de Cumhuriyet’in ilanına 100 gün kala, 100 gün önce yaşananları gün gün aktaran bir yazı dizisi sunduk. Cumhuriyet’in ilanından sonra serimiz tamamlanmış oldu. Tüm yazılara buradan ulaşabilir, yeni tasarımıyla bir kitap gibi okuyabilirsiniz. 

Filistinli sendikalardan dünyaya ortak çağrı: Ses yükseltin!

Filistinli sendikalardan dünyaya ortak çağrı: Ses yükseltin!Dünyanın anbean takip ettiği savaşın 24’üncü gününde de şiddet sarmalı kesintisiz sürdü. İsrail’deki çalışma izinleri iptal edilen binlerce Gazzeli işçinin, akıbeti belirsizliğini korurken Filistin Sendikalarından Pinochet Şili’sini kanatsız bırakan direnişin örneğiyle birlik mesajı geldi.

Merkez neyi değiştirecek; enflasyon hedefini mi, faizi mi?

Merkez neyi değiştirecek; enflasyon hedefini mi, faizi mi?Yazarımız Erdal Sağlam, hafta içi açıklanan Enflasyon Raporu öncesinde, rapordaki olasılıkları kaleme aldı. Piyasalar için önümüzdeki döneme ilişkin önemli ipuçları verecek rapor Merkez Bankası için önemli bir sınavdı: Ya yıl sonu enflasyon hedefini değiştirecekti ya da politika faizini…

Ekonomi yazarı moral bozacak şeyleri yazmamalı mı?

Ekonomi yazarı moral bozacak şeyleri yazmamalı mı?Barış Soydan, İstanbul’daki yatırım şirketlerinde bir süredir arka arkaya faiz artırımlarının henüz istenen sonucu vermemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e uyarı ilettiği iddiasının konuşulmasını kaynaklarına sormuş Twitter’da da bunu yazmıştı. Karşılaştığı tepkiler ağır oldu. O da ekonomi yazarlığının sınırlarını tartıştı bu yazısında.

Dilan Polat’ın Emniyet’teki iki günü: Altı saatlik çapraz sorguda sık sık ağladı

Dilan Polat'ın Emniyet'teki iki günü: Altı saatlik çapraz sorguda sık sık ağladıMüge Dağıstanlı, gündemimizde yoğun yer işgal eden Dilan-Engin Polat çiftinin gözaltına alınmasından sonra yaşananları anlattı: “Görgüsüzlük, lüks, şöhret, güzellik merkezleri, milyon dolarlar… Ortalıkta dolaşan dedikodular, toplumun tepkisi, şaibe derken MASAK’ın radarına giren şirketler… Sonra bir gece baskını, gözaltı ve adliye koridorları. İnsan düşünmeden edemiyor: Nasıl başlamıştı bak nasıl bitti.”

Deprem beklenen İstanbul’da bile bile lades: Haliç’te binalar 2 kat yükselecek

Deprem beklenen İstanbul’da bile bile lades: Haliç’te binalar 2 kat yükselecekHazar Dost’tan kritik bir haber. İstanbul’un Haliç kıyılarında daha fazla kat yapılmasının önünü açan imar planı Beyoğlu Belediyesi tarafından onayladı. İBB Planlama Müdürlüğü planla ilgili riskleri sıralayarak ‘yeniden ele alınmalı’ görüşünü iletti. Beyoğlu Belediyesi ise plan notlarında bu görüşe yer vermedi, sümenaltı etti. Detaylar haberimizde.

Melih Cevdet Anday’ın bilinmeyen beş romanı bulundu

Melih Cevdet Anday'ın bilinmeyen beş romanı bulunduUlvi Ziya Karalar, Niyazi Orhan Niyazoğlu, Ali Ekrem Yarar, Reşat Ziya Kızılbük, Murat Tek… Bunlar Melih Cevdet Anday’ın müstear isimleri. Anday’ın bu isimlerle yazdığı ve gazete sayfalarında unutulan romanlar bulundu. Everest Yayınları tek kitapta bu romanları yayımladı. Bu gelişme geçen haftanın en güzel haberlerinden biriydi.

Yapay zeka fotoğrafında Atatürk ile poz vermek saygısızlık mı?

Yapay zeka fotoğrafında Atatürk ile poz vermek saygısızlık mı?Geçen hafta Instagram başta olmak üzere sosyal medyamız yapay zekâyla üretilmiş Atatürk fotoğrafları ve yanına yine aynı yolla kendisini iliştiren kişilerin fotoğraflarıyla doluydu. Yazarımız Ümit Alan, bu duruma gelen tepkilerden yola çıkıp konuyu inceliyor.

Herkesin başındaki dert: Saç dökülmesi hakkında merak ettiğiniz her şey

Herkesin başındaki dert: Saç dökülmesi hakkında merak ettiğiniz her şeyÖzgür Gökmen Çelenk ‘saç’ konusuna el atıyor: “Saç dökülmesi kadın ve erkeklerin ortak korkularından biri. Mevsim geçişlerinden hastalıklara, stresten hormonlara kadar pek çok faktör saç dökebiliyor. Prof. Dr. Server Serdaroğlu’na göre sebep ne olursa olsun saç dökülmesini önlemek mümkün. Yeter ki doktora başvurmakta geç kalınmasın.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.