10Haber’de geçen hafta: Seçilbank ve ekonomimizin durumu

Bu haftanın gündemi de Fatih Terim Fonu olarak hayatımıza giren, Seçilbank skandalına evrilen dolandırıcılık davasıydı. Diğer yandan ülkedeki hayat da olması gerekenden kötü şekilde ilerliyor. 26 Kasım-2 Aralık arası 10Haber'de bu haberler öne çıktı.

3 Aralık 2023

Fatih Terim, futbolcularla Denizbank’a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş’ten paralarının geri ödenmesini istemiş

Fatih Terim, futbolcularla Denizbank'a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş'ten paralarının geri ödenmesini istemişFatih Terim Fonu olarak bilinen, bankacı Seçil Erzan’ın vurgunuyla sonuçlanan olayın davasına dair kritik detaylar bu hafta ortaya çıkmaya başlamıştı. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in avukatlarının savcılığa verdiği beyanda Fatih Terim’in adı geçti ve bu beyan dava dosyasına girdi. Peki neydi bu beyan? Ateş’in avukatları, “Fatih Terim ve bazı şikayetçiler, Ateş’ten tefecilik faaliyetine ilişkin bedellerin ödenmesinin mümkün olup olmayacağını sordu” ifadesini kullanmışlar. Masum Gök’ün haberi. Ayrıca bu fona para veren siyasetçiler de ortaya çıktı. 

‘Türkiye’nin ihtiyacı olan 60-70, gelecek sıcak para 15-20 milyar dolar’

'Türkiye'nin ihtiyacı olan 60-70, gelecek sıcak para 15-20 milyar dolar'Nuray Tarhan, Prof. Hayri Kozanoğlu’yla TL’nin carry trade gözdesi olmasından yola çıkıp bu fon akışının yeterli olup olmadığını konuştu. Kozanoğlu’na göre dış borç ödemesi için 1 yıllık ihtiyaç 60-70, gelmesi olası sıcak para ise 15-20 milyar dolar.

Las Vegas’ta Sphere’de U2 konserindeydim… Nasıldı?

Las Vegas’ta Sphere'de U2 konserindeydim… Nasıldı?İş insanı Murat Ülker, yapım aşamasından itibaren büyük bir sansasyon yaratan yeni nesil eğlence mekânı The Sphere’e gitti, U2 konseri izledi ve 10Haber için izlenimini yazdı. 2,3 milyar dolara mal olan bu görkemli merkezdeki deneyimi için Ülker, ” Başta ‘konserler bana uygun mu’ endişeme inat, müziğin ve ortamın etkisi beni sardı ve unutulmaz bir deneyim olarak hafızamda sakladım” dedi.

Yargıdaki kavgada bir skandal daha: Tutukluyu mahkeme kararı olmadan serbest bırakmışlar!

Yargıdaki kavgada bir skandal daha: Tutukluyu mahkeme kararı olmadan serbest bırakmışlar!Yargımızın merkezinde olduğu skandallar hepimizi endişelendiriyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın, HSK’ya verdiği şikâyet dilekçesinde bir tutuklu hakkında usulsüz tahliye kararı verildiği yazılıyordu. Fakat durum daha vahim. Söz konusu şüpheli serbest bırakılamazdı çünkü başka davadan da tutukluydu. Ama öyle olmamış, serbest bırakılmış. Hem de mahkeme kararı olmadan!

Sıcak para dönerse (ki dönecek gibi) ekonomi kurtulur mu?

Sıcak para dönerse (ki dönecek gibi) ekonomi kurtulur mu?Yazarımız Barış Soydan, önceki hafta yabancıların uzun bir süreden sonda ilk kez 1 milyar doların üzerinde tahvil aldıklarını yazıyor. Faizlerin yükselmesinin bundaki etkisini anlatan Soydan, göz ardı edilen 4 noktayı sıralıyor ve tehlikelere dikkat çekiyor. 

İstanbul’un Baylan’ı: Serüven devam ediyor

İstanbul'un Baylan'ı: Serüven devam ediyorİstanbul’da yaşamanın hakkını veren herkesin sanıyorum Baylan’da geçen bir anısı mevcut. Zeynep Güven, kent hafızamızın önemli mekânı için açılan İstanbul’un Baylan’ı: 100 yıllık serüven sergisini gezdi ve izlenimlerini yazdı. 

İki dev yönetmenin kavgası… Nuri Bilge Ceylan ilk kez konuştu

İki dev yönetmenin kavgası... Nuri Bilge Ceylan ilk kez konuştuEskiden çok yakın arkadaş olan yönetmen Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan 2006’dan beri konuşmuyor. Doğan Kitap’tan çıkan Kış Uykusu kitabını inceleyen Olkan Özyurt, kitaptaki kritik bölümü anlatıyor. Nuri Bilge Ceylan, kitaptaki Yapım Güncesi bölümünde, ‘Üç Maymun’u Demirkubuz’un senaryosundan çektiği iddiasına cevap veriyor: “Tabii ki yok böyle bir şey.”

Saadet zincirinde Türkiye gerçeği

Saadet zincirinde Türkiye gerçeğiYazarımız Prof. Dr. Şenol Babuşçu, saadet zincirinde Türkiye’nin durumunu ele alırken, ekonomik açıdan son yıllarda tasarruf araçlarının getirisinin reel olarak enflasyonun gerisinde kalmasının altını çiziyor. Bu durumun da biraz hırs biraz çaresizlikten insanları riskli alanlara ittiğini söylüyor. 

Savcı: Prof. Zoroğlu FETÖ’cü polis korumasında ‘bacıhane’ kuracaktı

Savcı: Prof. Zoroğlu FETÖ'cü polis korumasında 'bacıhane' kuracaktıÜlkeyi ayağa kaldıran skandalda çok sayıda çocuk hastasını ketaminle manipüle ederek aile bireylerinin istismarına uğradıklarına dair ifade verdirdiği ortaya çıkan Psikiyatrist Salih Zoroğlu iddianamesine 10Haber ulaştı. Hazar Dost-Ersin Eroğlu ortak haberine göre Prof. Zoroğlu,  ensest mağduru çocukların yaşayacağı bir ‘bacıhane’ kurmayı hedeflemiş. Bu bacıhaneyi de FETÖ’den ihraç edilmiş bir polis koruyacakmış.

Uyutmuyor ve yorgun düşürüyor: Huzursuz bacaklar sendromu

Uyutmuyor ve yorgun düşürüyor: Huzursuz bacaklar sendromuAkşamları bacaklarınızda beliren tuhaf his yüzünden bacaklarınızı hareket ettirmek istiyor ve bu his yüzünden uykuya dalmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Evet diyorsanız husursuz bacak sendromundan mustaripsiniz. Özgür Gökmen Çelenk, Prof. Derya Karadeniz’le bu konuda merak edilenleri konuşuyor. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.