10Haber’de geçen hafta: Futbolcuların bu kadar paraya ihtiyacı mı varmış?

Fatih Terim Fonu olarak gündemimize giren Seçil Erzan'ın başrolünde olduğu dolandırıcılık davası, duruşmaların başlamasıyla önem sırasında zirveye çıktı. 10Haber'de 19-25 Kasım arasında bu haberler gündemimizdeydi.

26 Kasım 2023

Tansiyon ilaçsız düşer mi?

Tansiyon ilaçsız düşer mi?Hemen yanıt verelim: Evet! Kardiyologlara göre tansiyonu evre 1’de olan kişiler ilaçsız bir yaşam sürebilir. Daha ileri evrelerde de ilaç dozu düşürülebilir. Bu hedefler için Özgür Gökmen Çelenk, Prof. Dr. Tansel Erol’dan ipuçlarını aldı, bizimle paylaştı.

‘Bihter’de üç saniye: Hevesli bir figüranın set izlenimleri

'Bihter'de üç saniye: Hevesli bir figüranın set izlenimleri‘Bihter’i Ziyagiller, Melih Bey takımı ve Behlül’den mi ibaret sandınız. Filmin 15.14’üncü dakikasındaki kalabalık Beyoğlu sahnesinde üç saniye boyunca bir çizgi olarak görünen hevesli figüran Sanem Güven ilk set deneyimini yazdı.

Futbolda dolandırıcılık davası: Bankacı kadın, mağdurlarını suçladı

Futbolda dolandırıcılık davası: Bankacı kadın, mağdurlarını suçladıDenizbank’ın eski şube müdürü Seçil Erzan ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından yargılamasına bu hafta başlandı. Erzan, “Bu insanların faiz adı altında aza tamah etmemeleri beni bu hale getirdi” dedi. Masum Gök’ün bu hafta bu konudaki haberleri çok ses getirdi. Fatih Terim’in ilk kez adının geçtiği belgeyi de bu hafta 10Haber’de gördük sayesinde. 

Avrupa, Türkiye ile ilgili yeni bir çerçeve oluşturmalı

Avrupa, Türkiye ile ilgili yeni bir çerçeve oluşturmalıSinan Ülgen, AB zirvesi öncesinde Financial Times gazetesine bir yazı yazmış ve  Batı Balkan ülkelerini birliğe almaya hazırlanan, Moldova ve Ukrayna’ya da gelecek perspektifi çizecek AB’nin Türkiye için de karar vermesi gerektiğini söylemişti. O yazıyı 10Haber’de yayımladık.

Kişisel gelişim için sürpriz bir yöntem: Deli demeyecekseniz anlatacağım

Kişisel gelişim için sürpriz bir yöntem: Deli demeyecekseniz anlatacağımMustafa İspir’den ilginç bir yazı. Dinleyelim: “Çokça duydunuz, zorluklar bizi büyütür. Ne klişe bir söz! Üstelik zor zamanlarda bunu duymak hiç hoşuna gitmiyor insanın. Sıkıntılar başımıza gelmeden olgunlaşabilir miyiz? Soğuk duş almayı büyümek için bir egzersize dönüştürdüm. Gelin anlatayım.”

Ustalık burada! Kucağında bebekle şah ve mat

Ustalık burada! Kucağında bebekle şah ve matSatranç, aynı kişiyle, 100 defa da oynasanız; farklı sonuçlar elde edeceğiniz bir oyun. Türkiye’nin en iyileri Cumhuriyet’in 100. yılı turnuvasında buluştu. İşte kucağında bebek olandan 15 yaşındakine her hamlenin çok ötesini gören ustalar…

Buyrun kişilik testine: Hakkınızda şikayet var!

Buyrun kişilik testine: Hakkınızda şikayet var!Kusurlarımızla, hatalarımızla hatta suçlarımızla sürüdürüyoruz hayatımızı. Hadi bir düşünün, hakkınızda bir şikayet olsaydı bu hangi konuda olurdu? Dosyaları açalım mı? O halde buyurun teste!

İtalya, Arjantin, Hollanda… Sol umut olma yeteneğini nasıl yitirdi?

İtalya, Arjantin, Hollanda… Sol umut olma yeteneğini nasıl yitirdi?Barış Soydan yazıyor: “Sol Peronistler Arjantin’deki seçimde ağır bir yenilgi aldı, Fransa ve İtalya’da artık solun esamesi okunmuyor. Sola ne oldu? Yanıt aramamız gereken soru sola ne olduğu değil, solun umut olma özelliğini nasıl yitirdiği olmalı.”

IMF Türkiye’ye deneyimli Arjantinli temsilci atadı

IMF Türkiye'ye deneyimli Arjantinli temsilci atadıYazarımız Erdal Sağlam kritik bir gelişmeyi kaleme aldı. IMF’nin Türkiye’ye atadığı yeni temsilci Di Bella’yı haber verdi. Özgeçmişine bakıldığında mevcut temsilci Sadıkov’a kıyasla çok daha tecrübeli olduğu görülen ismin görevlendirilmesinin IMF için Türkiye’nin öneminin arttığı biçiminde yorumlamak doğru olacağını söylüyor.

Türkiye’ye klasik müziği anlatan İrkin Aktüze’ye veda

Türkiye'ye klasik müziği anlatan İrkin Aktüze'ye vedaTürkiye, müzik alanında bir başyapıta imza atmış değerini kaybetti. İrkin Aktüze, 90 yaşında hayata veda etti. Altı ciltilik ‘Müziği Okumak’ isimli çalışma, bu alandaki tek referans olmayı sürdürüyor. İhsan Dindar’dan okuyoruz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.