10Haber’de geçen hafta: Hakem yumruklama bile bu gündemde tutunamıyor

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'in Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından yumruklanmasıyla başladığımız hafta olağan Türkiye skandallarıyla devam etti. İşte 10-16 Aralık haftasında 10Haber'de öne çıkan haberlerimiz.

17 Aralık 2023
Halil Umut Meler'e yumruk.

Cezaevinden magazin haberleri: Eldeki öpücük, gözyaşları, belgesel hazırlıkları

Cezaevinden magazin haberleri: Eldeki öpücük, gözyaşları, belgesel hazırlıklarıYaşadıkları görkemli hayatı, sosyal medyada görgüsüz şekilde paylaşmalarıyla tepki toplayan, nihayetinde yapılan incelemelerde dolandırıcılık nedeniyle tutuklanan Dilan-Engin Polat ve devamında benzer sona doğru yürüyen fenomenler cephesinden haberleri Müge Dağıstanlı’dan alıyoruz. Bu hafta yazısında ilginç detaylar verdi. Dilan Polat avukatları Hüseyin Kaya’yla görüştükten sonra elini öpüp “Abi o elini silme, aynı yerden Engin de öpsün” diyerek vedalaşmış.

Boşanmanın çirkin bir savaşa dönüşmesinin en önemli nedenleri

Boşanmanın çirkin bir savaşa dönüşmesinin en önemli nedenleriGeçen haftanın konuşulan konulardan biri ülkenin en popüler diyetisyenlerinden Ender Saraç’ın eşi Benan Saraç’la olan boşanma davasıydı. Ortaya saçılan iddialar okuyanın yüzünü kızartacak cinstendi. Peki bu boşanmalar neden böyle gerçekleşiyor? Yazarımız İrem Hattat boşanmanın çirkin bir savaşa dönüşmesinin en önemli nedenlerini yazdı.

Kırmızı etin fiyatı 1000 lira olur mu?

Kırmızı etin fiyatı 1000 lira olur mu?Gazi Kutlu’dan kritik bir uyarı var. 2024 yılında ithalat devam ederse hayvanların daha çok kesime gideceğini belirten Kutlu başta et fiyatları düşse de kısa bir zaman sonra roketten fırlamış gibi kilosu bin liraya kadar gideceğini söylüyor. Kutlu’ya göre radikal kararlar şart.

Eğitimde ‘yılbaşı’ önlemleri: MEB okullara ‘sakın ha’ dedi

Eğitimde ‘yılbaşı’ önlemleri: MEB okullara ‘sakın ha’ dediYeni yıla 20 gün kala Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okullara iki uyarı yazısı gitmiş. Biri özel okulları sosyal etkinliklerde örf ve âdetlere dikkat etmeye çağırıyor. Diğerinde de yeni yıl kutlayan okulların cezalandırılacağı bilgisi var. Caner Polat Eğitim-Sen’Genel Başkanı Nejla Kurul’la bu kararları konuşmuştu. Karara haklı bir tepki var.

Diz sağlığınızı korumaya alacak 14 öneri

Diz sağlığınızı korumaya alacak 14 öneriBugün hissetmiyor olabiliriz ancak Özgür Gökmen Çelenk’in haberine göre yeterince uzun yaşarsak farklı derecelerde diz sorunlarıyla karşılaşacağız. Bu riski azaltmanın yolları var. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı yapmamız gerekenleri anlatıyor.

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı11 Aralık akşamı Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya indi ve hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Beraberindekiler de hakemi tekmeledi ve skandal tüm dünyada manşetlere taşındı. Skandalın ilk günü bu sürece nasıl gelindiğini tartışmakla geçti. Cüneyt Muharremoğlu bu konuda kapsamlı bir yazı yazdı. ‘Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı’ başlıklı yazısında şöyle diyor: “TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yasadışı bahisten kara paraya, şikeden, hakemlerin içindeki oluşuma kadar dile getirilen bütün iddiaları görmedi, duymadı, konuşmadı. Gelinen noktada Süper Lig’de bir başkan hakeme yumruk attı.”

Peki bu suçu işleyenler ne ceza alacak? Cem Taylan hukukçulara sordu. Bunun faturası spordan men, sekiz yıla kadar hapis cezası olabilir. Yazarlarımız da bu konuya eğildi. Ertuğrul Özkök ‘Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?‘ başlıklı yazısında olay esnasında hakem dünyasında yaşananları yazdı. Ümit Alan da bizi bu noktaya ‘Öfke ticareti’nin getirdiğini söyledi.

Seçilbank vurgunu davası meğer ilk Nur Erkasap’a açılmış

Seçilbank vurgunu davası meğer ilk Nur Erkasap'a açılmışSeçilbank skandalında ilk davanın mayıs ayında Çorlu’da ve Fatih Terim’in en yakınlarından Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap’a açıldığı ortaya çıktı. 10Haber’den Masum Gök İstanbul’daki davada da şikâyetçi olan Ömer Kahraman’la kendisinin başlattığı Çorlu davasının ayrıntılarını konuştu.

Ogün Samast adını değiştirmekten vazgeçti

Ogün Samast adını değiştirmekten vazgeçtiHrant Dink’in cezasını tamamlayıp cezaevinden tahliye edilen katili Ogün Samast adını Ali Eren Karadeniz olarak değiştirmek için başvurmuştu. 10Haber’den Ersin Eroğlu Samast’ın avukatı Raşit Hodo’yla konuştu. Avukatın açıklamasına göre Samast yeni adının basına yansımasının ardından isim değişikliğinden vazgeçmiş.

Yeşilçam’ın kahramanları artık yetim: Yılmaz Atadeniz’i kaybettik

Yeşilçam'ın kahramanları artık yetim: Yılmaz Atadeniz'i kaybettikTürk sinemasına fantastik dünyanın kapısını aralayan, sinemamızın en nevi şahsına münhasır isimlerinden yönetmen Yılmaz Atadeniz’i 91 yaşında COVID-19 nedeniyle yitirdik. Eserleriyle hatırlayacağımız yönetmenimizi Olkan Özyurt imzalı portreyle uğurladık.

Ekmek parası derdi ‘cenazesi bulunur mu’ya dönüştü: Kafkametler mürettebatının acı öyküsü   

Ekmek parası derdi 'cenazesi bulunur mu'ya dönüştü: Kafkametler mürettebatının acı öyküsü   Zonguldak’ta 20 Kasım’da batan Kafkametler’deki 7 denizciyi arama çalışmaları hâlâ sürüyor. Hazar Dost Kafkametler’in denize indiği 1991’de Amerika’da aynı kaderi paylaşan denizcilerin hikâyesini hatırlatıyor. Filme de konu olan denizcilerin üzücü sonu Kafkametler’deki denizcilerle paralellikler taşıyor. Çarpıcı bir insan öyküsü var karşımızda.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.