10Haber’de geçen hafta: Orduda garip gelişmeler

10 Kasım törenlerinde Atatürk fotoğrafı takmayan ve ona itiraz eden teğmenlerin kavgası gündemin önemli parçasıydı. İntihara sürüklenen uzman çavuşun hikâyesi de can yakan bir gelişmeydi. 17-23 Aralık haftası 10Haber'de bu haberler gündemdeydi.

24 Aralık 2023

A’dan Z’ye teğmenler kavgası: 10 Kasım’dan bugüne neler yaşandı?

A'dan Z'ye teğmenler kavgası: 10 Kasım'dan bugüne neler yaşandı?Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin ‘Hubb-i fillah’ adlı WhatsApp grubu üzerinden yaptığı yazışmalarda haftasonu bir eve gittikleri, bir abiden kitap aldıkları ve bir davadan bahsettikleri ortaya çıktı. 10Haber’den Ersin Eroğlu bu konunun üzerine gitti ve önemli haberleri onun kaleminden okuduk. Önce perde arkasını aktardık. 

Sonra yaşanan gelişmeleri A’dan Z’ye toparladık.

Son olarak da kararı aktardık. Milli Savunma Bakanlığı, teğmenlerin kavgasının ardından okuldaki sıralı amir pozisyondaki komutanların görev yerlerinin değiştirildiğini duyurdu.

Kızılcık Şerbeti nasıl kazandı, modern yıldızlar niye linç edildi?

Kızılcık Şerbeti nasıl kazandı, modern yıldızlar niye linç edildi?Geçen hafta yaşanan üç magazin olayının ortak noktası, ‘Kim eski kafalı, kim modern’ tartışmasını alevlendirmesiydi. Zeynep Bastık eski eşi ve yeni sevgilisiyle, Kenan Doğulu, Gonca Vuslateri bu olayların baş kahramanıydı. Müge Dağıstanlı, bu olayları incelerken bir yandan da ülkenin en çok izlenen yapımı muhafazakâr-modern çatışmasını konu alan Kızılcık Şerbeti dizisiydi. Dağıstanlı, bu olayların magazinini aktardı.

AB’nin Türkiye karnesi: Dersimiz ekonomi

AB'nin Türkiye karnesi: Dersimiz ekonomiAB’nin raporunda Türkiye ekonomisinin olumlu yönleri bulunuyor ama piyasa ekonomisi işleyişine ilişkin ilerleme kaydedilmediği ve Türkiye’de piyasa ekonomisinin düzgün işleyişine dair ciddi endişelerin varlığından da söz ediliyor. Rapordaki detayları Prof. Dr. Şenol Babuşçu inceledi.

Napolyon, Atatürk, Oppenheimer: Üç film, üç yüzyıl, üç farklı savaş sanatı

Napolyon, Atatürk, Oppenheimer: Üç film, üç yüzyıl, üç farklı savaş sanatıProf. Dr. Mustafa Ergen, bu sezon gösterime giren Napolyon, Atatürk ve Oppenheimer filmlerinden hareketle ilginizi çekecek bir yazı kaleme aldı. Prof. Ergen, bu üç film ışığından Amerika’da dünyada ve Türkiye’de savunma sanayisinin geleceğine yakından baktı.

Bu yıl ‘Mavi Bölge’ mutfağını konuşacağız: 100 yaşına kadar yaşayacakmış gibi ye

Bu yıl ‘Mavi Bölge' mutfağını konuşacağız: 100 yaşına kadar yaşayacakmış gibi yeZeynep Güven, Mavi Bölge mutfağını anlatıyor. 100 yaşını sağlık ve mutlulukla deviren insanların tükettiği besinler önümüzdeki yıl sadece ayrıcalıklı küçük bir grubun değil geniş kitlelerin mutfağında olacakmış.

İşte uzman çavuşu intihara götüren mobbingin ses kaydı: 6 ay daha buradayız, kafanı gözünü kırarım

İşte uzman çavuşu intihara götüren mobbingin ses kaydı: 6 ay daha buradayız, kafanı gözünü kırarımŞırnak’ta 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Gök maalesef hayatına son verdi. Gök geride bıraktığı mektupta mobbing ve baskı gördüğünü anlatmıştı. Hazar Dost, önemli bir habere imza attı ve intihardan bir gün önce üstlerinin Gök’e küfür ve hakaret ettiği ses kaydına ulaştı. Bir hayat böyle solmuş. İnsanın içi yanıyor.

Selefiler araştırması: Dijitalde yayılıyorlar, YouTube aboneleri 500 bini geçti

Selefiler araştırması: Dijitalde yayılıyorlar, YouTube aboneleri 500 bini geçtiMasum Gök bir önemli habere daha imza attı ve Türkiye’deki radikal islamcı selefi gruplar üzerine yazılan doktora tezini inceledi. Buna göre selefiler dijital medya üzerinden propaganda yapıyor. Toplam abone sayıları ise 500 binden fazla.

Buyrun kişilik testine: Bal gibi de yalancısınız!

Buyrun kişilik testine: Bal gibi de yalancısınız!Herkes yalan söyler, öncelikle bunu kabul edin! Şimdi de belli durumlarda nasıl bir yalan söyleyeceğinize karar verin ve kendinizi tanıyın. Nilgün Gedikoğlu’nun testi sizi bekler.

Filistinli yönetmen Mai Masri: Sinema bizim için direniş demek

Filistinli yönetmen Mai Masri: Sinema bizim için direniş demekFilistinli yönetmen Mai Masri, 4. Esenler Film Festivali için İstanbul’a geldi. Ayağının tozuyla da 10Haber ile buluştu. İhsan Dindar’a konuşan Masri “Filistin halkı 75 yıldan fazla direniyor. Bir Filistinli ve bir yönetmen olarak sinema benim için direniş demek” diyor.

Her iki kişiden birinin karaciğeri yağlı: Siroz ve kansere götürebilir

Her iki kişiden birinin karaciğeri yağlı: Siroz ve kansere götürebilirKaraciğer yağlanması tüm dünyada tırmanışta. Belirti vermeden ilerliyor ve bazen karaciğerin iflasıyla sonuçlanıyor. Prof. Dr. Sabahattin Kaymakoğlu 10haber’e anlattı: Karaciğer yağlanması neden artıyor? Kimlerde risk yüksek? Nasıl mücadele edilir? Özgür Gökmen Çelenk’in haberi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.