Düşen uçağı kahve içerken kaçırmıştı: Tartıştığım yetkiliye sarılıp özür diledim

Brezilya'da 62 kişiye mezar olan uçak kazasıyla ilgili yeni gelişmeler var. Kahve içerken uçağını kaçıran ve bu nedenle görevliyle kavga eden bir yolcu haberlerden sonra kavga ettiği kişiden özür dilediğini söyledi. Uçağı 10 yolcu kaçırmış.

Dünya 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Geçenlerde Brezilya’da düşen bir uçak gündeme gelmişti. Kimsenin kurtulamadığı uçak kazası 62 kişiye mezar olmuştu. Bu kazanın yankıları sürerken uçağı kaçıran bir yolcu gündeme geldi. O sırada kahve içmekte olduğu için uçağı kaçıran Adriano Assis yaşadıklarını anlattı. Kapı kapandığı için bir görevliyle dahi kavga eden Assis haberleri gördükten sonra o kişiden özür dilediğini açıkladı.

Ancak Assis tek değil; Brezilya basınında yer alan bilgilere göre uçağı kaçırdığı için kazadan kurtulan tam 10 yolcu var.

TV Globo uçuşuna saatler kala havalimanına giden ancak zaman tüketmek amacıyla üst kattaki kafeteryaya gidip kahve içerken uçuş saatini kaçıran yolculardan Adriano Assis’le konuştu. Assis “Geç kaldığımı anladığımda hemen kapıya gittim fakat yetkili bana bir saat önce kapıları kapattıklarını bildirdi. Bunun üzerine yetkiliyle tartıştım, aramızda gerginlik çıktı” dedi.

‘Sarılıp özür diledim’

Uçağın düştüğü haberini alınca çok garip hissettiğini söyleyen Assis “Ölümcül kazayı haber aldığımda çok tuhaf duygular yaşadım, yetkilinin yanına gittim, ona görevini harika yaptığı için sarıldım ve özür diledim” diye anlattı. Dokuz kişinin ise havayolu şirketinin ismi ve uçuş numarasını karıştırdıkları için düşen uçağa yetişemediği belirtildi.

Cascavel kentinden Guarolhus’a giden Voepass Hava Yollarına ait ATR-72 tipi uçak, 9 Ağustos’ta 57 yolcusu ve dört kişilik mürettebatı ile Sao Paulo’nun kuzeyindeki Vinhedo kentinde yerleşim yerine çakılmıştı.

Brezilya basınında çıkan haberlerde uçaktan kurtulan olmadığı kaydedilmişti. Uçağın yere çakıldıktan sonra alev alması nedeniyle cesetlerde kimlik belirleme sürecinin güçlükle ilerlediği ifade ediliyor.

Brezilya'da 61 kişiyi taşıyan uçak düştü, kurtulan yokBrezilya’da 61 kişiyi taşıyan uçak düştü, kurtulan yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.