İngiliz kasabasında kanlı pazartesi: İki çocuk öldü, dokuz yaralı var

İngiltere'nin kuzeyindeki Southport kasabasında bıçaklı saldırıya uğrayan iki çocuk ölürken altısı ağır dokuz kişi yaralandı. Saldırıda yaralananlardan çoğunun çocuk, saldırganın 17 yaşında bir genç olduğu öğrenildi.

Dünya 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

İngiltere’nin kuzeyindeki Southport kasabası kanlı bir pazartesi sabahına uyandı. İngiltere saatine göre öğlen 11:50’de güvenlik yetkilileri bıçaklı saldırı ihbarı aldı. Saldırıda iki kişi ölürken, altısı ağır dokuz kişi yaralandı, 17 yaşındaki saldırgan elindeki silahla birlikte olay yerinde gözaltına alındı.

PA Media’nın haberine göre polisi arayıp haber veren esnaf Colin Parry yaşanan olayın “korku filmlerini aratmadığını” söyledi. Birkaç genç kızın bıçaklandığını gördüğünü söyleyen Parry “Anneleri çığlık atıyordu. Korku filmi gibi bir sahneydi. Sonra polis onu yakaladı” diye anlattı.

Saldırının Hart Street’teki Hart Space stüdyolarına düzenlendiği tahmin ediliyor. Saldırı sırasında stüdyoda altı ila 11 yaş arası çocuklar için Taylor Swift temalı dans dersi veriliyordu. Anneler ve babalar çocuklarını dersten almaya gelmişti. Olayı görenlere göre ebeveynler dans sınıfından kanlar içindeki çocuklarını çıkardı. 

Fotoğraf: CNN International

Böyle olaylara alışık olmayan Southport halkı şaşkınlığını bir süre üstünden atamadı. Parry “Bu Amerika’da görülecek bir şey, güneşli Southport’ta değil” diye isyan etti. Saldırı gerçekleştiren saldırganın kim olduğu da neden böyle bir şey yaptığı da henüz belli değil. Ama emniyet yetkilileri tutuklanan saldırganın 17 yaşında bir genç olduğunu ve saldırının “terörle bağlantılı olduğunu düşünmediklerini” söyledi.

Olay anında bölgede olan Yates Motor Engineers işçisi Liverpool Echo’ya “Helikopterlerin tepemizde dolaştığını duydum, yolun ilerisindeydi. Burada en az 20 polis aracı var şu anda” dedi. Bir başka görgü tanığı ise,”Polis yetkililerinden birinin kordondan çıktığını gördüm, yüzü bembeyazdı. Ağlayacağını sandım” diye anlattı.

Southport’a 32 km uzaktaki Liverpool’da Alder Hey Çocuk Hastanesi yetkilileri “büyük bir olay” olarak bahsettikleri bıçaklı saldırı için seferber olduklarını söyledi.

İngiltere İçişleri Bakanı Yvette Cooper, Southport’ta meydana gelen “ciddi olay” karşısında “derin endişe duyduğunu söyleyerek “Aklım olaydan etkilenenlerin aileleri ve sevdiklerinde” derken Southport milletvekili Patrick Hurley ise “saldırı konusunda derin endişe duyduğunu” söyleyerek “Saldırıdan etkilenen yaralıların bir an önce iyileşmesini umuyorum. Aklım olaydan etkilenen herkesle, sevdikleriyle ve topluluğumuzla” dedi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer Southport’taki olayın “korkunç ve çok sarsıcı olduğunu belirterek polise ve acil servis ekiplerine hızlı müdahaleleri için teşekkür etti.

Almanya'da aşırı sağcı siyasetçiye bıçaklı saldırıAlmanya’da aşırı sağcı siyasetçiye bıçaklı saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.