NBC: Biden, 2024 seçimlerine adaylığını koyacak

ABD'nin mevcut Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimlerine adaylığını koyacağını söylemekle birlikte bunun henüz resmi olarak açıklamaya hazır olmadığını bildirdi.

Dünya 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Paskalya Bayramı için düzenlenen etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada gelecek sene yapılacak başkanlık seçimlerinde yarışmayı planladığını, ancak adaylığını açıklamaya henüz hazır olmadığını söyledi.

Seçimlerde Demokrat Parti’nin adayı olmayı planladığını söyleyen Biden, henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak hem kendisi hem de yardımcısı Kamala Harris, daha önceki açıklamalarında da seçim kampanyasını beraber yürüteceklerini belirtmişlerdi.

Biden’ın seçim kampanyasını başlatmak üzere Beyaz Saray danışmanlarının nihai kararı bekleniyor. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağın aktarımına göre karar aşaması çoktan bitti ancak Biden, çoktan karar verdiği bir şeyi duyurmak zorunda kalmanın yarattığı baskıya kızıyor.

Trump duruşma sonrası solcuları hedef aldı: Seçime müdahale ediyorlarTrump duruşma sonrası solcuları hedef aldı: Seçime müdahale ediyorlar

Demokrat Parti’nin adayının belirlenebilmesi için önce parti içinde bir seçim yapılacak. Ön seçimde Biden’a karşı yarışması beklenen kritik bir isim en azından şimdilik ufuklarda görünmüyor.

Cumhuriyetçi Parti’de de aday benzer şekilde belirlenecek. Bu kanatta şu anda ağır ceza mahkemesinde yargılanan eski ABD Başkanı Donald Trump adaylığını çoktan koydu. Trump’ın Cumhuriyetçi kanatta en büyük rakibinin Florida Validisi Ron DeSantis olması bekleniyor ancak DeSantis henüz adaylığını koyacağına dair bir açıklamada bulunmadı.

Biden’ın adaylığını resmen açıklamak istememesinin bir nedeninin de Cumhuriyetçi kanattaki bu çekişme olduğu düşünülüyor. Zira Biden’ın düşüncesine göre, eğer adaylığını şimdi açıklarsa, tartışmaları Trump-DeSantis çekişmesinden çekebileceğinden endişe duyuyor.

Trump seçim mitinglerine başladı: Ya derin devlet Amerika'yı yok eder ya da biz derin devletiTrump seçim mitinglerine başladı: Ya derin devlet Amerika’yı yok eder ya da biz derin devleti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.