AK Parti’den asgari ücrete ara zam iddialarına net yanıt: Yok

17 bin lirayla açlık sınırının 2 bin lira gerisinde kalan asgari ücrete temmuzda ara zam yapılacağı beklenti ve iddialarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ son noktayı koydu: Temmuzda zamla ilgili herhangi bir süreç olmayacak.

Ekonomi 25 Haziran 2024
Asgari ücrete temmuzda zam yapılmayacağı bir kez daha netleşti.

Ekonomi yönetimi asgari ücrete ara zam yapılmayacağını aylardır söylese de başta CHP lideri Özgür Özel olmak üzere muhalefetin baskısıyla asgari ücrete en azından emekli maaşlarına yapılması muhtemel yüzde 25 kadar artış yapılacağına dair beklenti ve iddialara AK Parti son noktayı koydu. CNN Türk’te gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Hazirandan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim” dedi.

‘Yeni vergi düzenlemesi somutlaşmadı, milletimiz müsterih olsun’

Yeni vergi düzenlemesine ilişkin son bilgileri aktaran Hamza Dağ “Yansıyan bilgileri bakanlık yalanlıyor. Burada da çok somutlaşan bir şey yok. Yurtdışı harç puluyla ilgili çalışmaların devam ettiği bana söylendi. Doğrudan vergileri artıracak bir düzenleme sürecine gitmemiz gerekiyor. Bir reform noktasında bazı adımlar atılacak. Milletimiz müsterih olsun. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor. Orta Vadeli Program çerçevesinde süreç yürütülüyor” diye konuştu.

AK Parti’deki değişim sürecine ilişkin konuşan Hamza Dağ “Bayramdan önce istifa süreci oldu. Sahadaki değerlendirmelerle yedi tane daha il başkanı değişti. Seçimlerden sonra değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor. İl il, ilçe ilçe çalışmalarımız sürüyor. AK Parti hem kendi içinde hem de ülkede sonuna kadar göstermiş bir parti” dedi.

‘Sokak hayvanları yasasında ince eleyip sık dokuyoruz’

Tartışmalı sokak hayvanları yasa tasarısı ile ilgili de konuşan Dağ konuyla ilgili son bir toplantı daha yapılacağını belirtti. Dağ “Çözüm konusunda değişik fikirler var. Biz bu sorunun çözümü konusunda adımlar atacağız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Her kesimin görüşüne önem veriyoruz” şeklinde konuştu. Siyasetteki normalleşme sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Dağ şunları söyledi:

“Birileri ev ödevi verecek, biz de yapacak değiliz. Müzakere etmezseniz çözemezsiniz. Biz diyalog noktasında bir şeye bugün de açık olduk, daha önce de açıktık. Diyalog sürecinden Kılıçdaroğlu rahatsızdı. Bizim ittifakımız bellidir. Masa üstünde farklı, altında ayrı farklı değildir. Bu ittifak sadece seçim kazanmak için değil bu ülkenin ve coğrafyadaki süreçlerde duruş koymaktadır.”

CHP, asgari ücret ve emekliye zam istedi, Mehmet Şimşek 'Olmaz' dediCHP, asgari ücret ve emekliye zam istedi, Mehmet Şimşek ‘Olmaz’ dedi

Araştırma: Seçmenin yüzde 84’ü asgari ücrete zam istiyorAraştırma: Seçmenin yüzde 84’ü asgari ücrete zam istiyor

Özel - Bahçeli görüşmesi: 45 dakika sürdü, asgari ücret ve emekli maaşı da masadaydıÖzel – Bahçeli görüşmesi: 45 dakika sürdü, asgari ücret ve emekli maaşı da masadaydı

Asgari ücret üç ay içinde açlık sınırının altına düştüAsgari ücret üç ay içinde açlık sınırının altına düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.