Amazon’da işten çıkarmalar tam gaz

Alexa biriminde çalışan birçok kişiyi işten çıkaran ABD'li perakende devi Amazon şimdi de Prime Video ve MGM Studios birimlerinde yüzlerce çalışanın işine son vereceğini açıkladı.

Ekonomi 11 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
ABD'li perakende devi Amazon, yüzlerce çalışanına e-posta göndererek işlerine son verildiğini açıkladı.

ABD’li perakende devi Amazon dünyada yarım milyardan fazla eve giren yapay zeka asistanı Alexa biriminde çalışan birçok kişiyi işten çıkarmıştı; Prime Video ve MGM Studios birimlerinde yüzlerce çalışanın daha işine son verilecek.

Amazon’dan edinilen bilgiye göre Prime Video ve Amazon MGM Studios Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Hopkins çalışanlarına bir not gönderdi ve şirketin uzun vadeli vizyonu doğrultusunda atılan adımlardan bahsetti. Sektörün hızla gelişmeye devam ettiğine işaret eden Hopkins uzun vadeli başarı için yatırımlara öncelik vermenin önemine dikkati çekti. Hopkins yatırımları artırırken belirli alanlardaki yatırımları da azaltma veya durdurma fırsatı belirlediklerini, bu kararların sonucunda Prime Video ve Amazon MGM Studios organizasyonundaki yüzlerce çalışanın işine son verileceğini söyledi.

Bunun verilmesi zor bir karar olduğunun altını çizen Hopkins işten çıkarmalardan etkilenenlere ulaşmaya başlayacaklarını bildirdi. Hopkins işten çıkarılanlara çeşitli özel destekler içeren paketler sağlayacakları bilgisini verdi.

Amazon yapay zekaya yatırım için yapay zeka asistanı Alexa'da yüzlerce kişiyi işten çıkardıAmazon yapay zekaya yatırım için yapay zeka asistanı Alexa’da yüzlerce kişiyi işten çıkardı

Twitch 500’den fazla kişiyi çıkarıyor

Amazon’un sahibi olduğu Twitch’in CEO’su Daniel Clancy de “iş gücümüzle ilgili zor bir güncelleme” başlıklı blog yazısı yayımladı. Twitch’in iş gücünün boyutunu azaltmak gibi zor bir karar aldıklarını belirten Clancy şirkete gönderdiği e-postayı paylaştı. Clancy Twitch’te çalışan sayısını 500’ün biraz üzerinde azaltacaklarını kaydederek organizasyonlarını işin mevcut ölçeğine ve gelecekteki büyüme beklentisine göre ihtiyatlı tahminlerle boyutlandırdıklarını söyledi.

Apple ve Amazon'un yıllık cirosu Türkiye'nin milli gelirini aştıApple ve Amazon’un yıllık cirosu Türkiye’nin milli gelirini aştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.