Bayramda fahiş fiyat uygulayan otobüs firmaları 23,5 milyon liralık ceza yedi

Kurban Bayramı tatilinde 13 bin 855 yolcu otobüsünü denetleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Taşıma Kanunu'na aykırı şekilde korsan taşıma yapan ve fahiş fiyat uygulayan işletmelere 23 milyon 453 bin 8 lira idari işlem cezası uyguladı.

Ekonomi 24 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
14-23 Haziran tarihlerinde 107 bin 896 şehirler arası otobüs seferi gerçekleştirildi ve bu seferlerde 3 milyon 782 bin 90 yolcu seyahat etti.

Kurban Bayramı’nda şehirler arası yolcu taşırken korsan taşımacılık yapan ya da fahiş fiyat uygulayan firmalar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın radarına takıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada tatil süresince Bakanlık ekipleri ve kolluk kuvvetleriyle 7 gün 24 saat sahada denetim yaptıklarına işaret ederek vatandaşların huzurlu, rahat ve güvenli bir şekilde yolculuklarını sürdürmeleri için bayram tatili öncesinde ve bayram boyunca yurt genelinde otobüslere yönelik denetimleri etkin şekilde uyguladıklarını belirtti.

Bayramda dört milyona yakın yolcu taşındı

Uraloğlu bayramı tatilinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük yoğunluk yaşandığını, 14-23 Haziran tarihlerinde 107 bin 896 şehirlerarası otobüs seferi yapıldığını, bu seferlerde 3 milyon 782 bin 90 yolcunun seyahat ettiğini anlattı. Bayram tatilinde şehirlerarası otobüslerde fahiş fiyatlarla bilet satışlarının önlenmesine yönelik denetimleri de aralıksız sürdürdüklerine dikkat çeken Uraloğlu şunları söyledi:
“Bayram tatili öncesinde ve bayram süresince şehirler arası otobüs seyahatlerine yönelik U-ETDS sistemi üzerinden elektronik olarak yaptığımız denetimlere ilave olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve kara yolları denetim istasyonlarında öncelikle, fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılık ve emeklilere yönelik yüzde 20 indirim uygulanıp uygulanmadığına dair 13 bin 855 otobüste denetim yaptık. Denetimler kapsamında Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı bir şekilde faaliyette bulunan otobüs işletmecilerine 23 milyon 453 bin 8 lira tutarında idari işlem cezası uygulandı.”
Bakan Uraloğlu denetimlerin sadece bayramı kapsamadığını belirterek fahiş fiyatlı bilet satışının önüne geçilmesi, yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması ve emeklilere ücret tarifesi üzerinden yüzde 20 indirim uygulanması için yurt genelinde otobüslere yönelik denetimlerin etkin bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.

7 ayda 3 bin 713 otobüs kazası: 'Şerit ve mesafe takip sistemlerini söküyorlar'7 ayda 3 bin 713 otobüs kazası: ‘Şerit ve mesafe takip sistemlerini söküyorlar’

Kurban Bayramı'nda karayoluna ilgi büyük: Otobüs firmaları ek sefer koyduKurban Bayramı’nda karayoluna ilgi büyük: Otobüs firmaları ek sefer koydu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.