Doğan elden çıkarttı, piyasa fiyatı beğenince Milpa hisseleri tavan yaptı

Doğan Holding, köklü şirketi Milpa AŞ'deki paylarını 55 milyon dolar bedelle Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Secondary Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı. Piyasa fiyatı beğenince satış sonrası Milpa hisseleri yüzde 9.96 primle tavan yapıp günü 15.56 TL'den kapattı.

Ekonomi 18 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Milpa hisseleri günü tavandan satıcısız kapattı.

Doğan Holding, ağırlıkla gayrimenkul pazarlaması alanındaki çalışmalarıyla tanınan köklü şirketi Milpa AŞ’deki payını 55 milyon dolar bedelle Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Secondary Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na sattı. Satış sonrası Milpa hisseleri tavan yaptı. Doğan Holding KAP’a yaptığı açıklamada, Milpa AŞ’nin 208 milyon lira ödenmiş sermayesinde sahip olduğu yüzde 82.29 payı Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ’nin kurucusu olduğu Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Secondary Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na 55 milyon dolar bedelle satmak için pay devir sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Hızlı balıkları fona toplayıp hisselerini yatırımcılara satıyorlar

Hızlı balıkları fona toplayıp hisselerini yatırımcılara satıyorlar

Milpa’da günlük artış yüzde 9.96

Açıklamada, pay devrine ilişkin olarak 7.5 milyon dolar tutarındaki ön ödemenin Doğan Holding hesaplarına intikal ettiği belirtildi. Piyasa satış fiyatını beğendiği Milpa hisseleri yüzde 9,96 artışıyla 1 5,56 TL’den ve tavandan kapattı. Doğan Holding hisseleri de günü yüzde 3,76 değer artışıyla 12,14 TL’den bitirdi.

Milpa ne iş yapıyor?

Doğan Grubu’nun en köklü markalarından biri olan Milpa, 40 yılı aşkın süredir her türlü nakil vasıtaları, gayrimenkul, dayanıklı ve dayanıksız tüketim malzemeleri ile benzer malların pazarlanması konusunda faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar binlerce aileyi ev ve otomobil sahibi yaparak aynı zamanda beyaz eşyadan, elektroniğe, bilgisayardan cep telefonuna kadar geniş yelpazede ürün sattı. Şirket, mevcutta gayrimenkul pazarlama ve ikinci el scooter motosiklet satışıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Re-Pie Portföy Yönetimi yatırım fonu zengini

Re-Pie Portföy Yönetimi A,Ş, Türkiye’nin faaliyet izni almış ilk alternatif yatırım fonu yönetim şirketi olarak 2015 yılında Dr. M. Emre Çamlıbel ve Mehmet Ali Ergin tarafından kuruldu. İki ismin yönetim kurulu başkan vekilliğini yaptığı Re-Pie, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan lisanslı tam kapsamlı portföy yönetimi şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Bugün itibarıyla şirketin bünyesinde 23 gayrimenkul ve 33 girişim sermayesi yatırım fonu, 5 menkul kıymet yatırım fonu ve Fiba Emeklilik ile beraber yönettiği 1 adet emeklilik fonu bulunuyor.

Yabancı 5 haftada 1,3 milyar dolarlık hisse senedi aldı ancak kalıcı demek zorYabancı 5 haftada 1,3 milyar dolarlık hisse senedi aldı ancak kalıcı demek zor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.