Erdoğan: Emekliye zam temmuzda masaya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Bursa mitinginde emekli zammı için kaynak olmadığını tekrarlayarak emekli maaşına her zaman zam yapılan temmuzu işaret etti. EYT için de 'İçimize sinmese de milletimizden gelen talep üzerine yaptık' dedi.

Ekonomi 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Erdoğan "Temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Bursa mitinginde, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve emekli maaşlarıyla ilgili konuştu. “Emekli Yılı” olarak ilan ettiği 2024’te emeklilere bekledikleri ara zam müjdesini bütçe kısıtları nedeniyle veremeyen Erdoğan “Temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” dedi.

Erdoğan “Yapamayacağımız işleri asla söylemedik. Hatta emeklilikteki yaş uygulaması gibi aslında içimize sinmeyen birtakım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık” diye konuştu.

‘Emekliye zam temmuzda’

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarında ve asgari ücrette ara artış talebine de değinerek şunları söyledi:

“Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz.Yaşadığı sıkıntılardan dolayı sitemlerini dile getiren her vatandaşım sonuna kadar haklıdır.Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız.Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.”

Maaşlara zam tüketiciyi umutlandırıp güvenini artırdı ama alınacak yol çokMaaşlara zam tüketiciyi umutlandırıp güvenini artırdı ama alınacak yol çok

‘CHP’nin ihtirasları Dem’i de hallaç pamuğuna çevirdi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca DEM Parti’ye CHP’yi şikayet etti.

Erdoğan şunları söyledi:

“Proje zaten sıfır, icraat desen yok. Her türlü entrika kol geziyor. Çeşitli şehirlerde DEM ile neyin karşılığı karanlık ittifaklar kuruyor.

Bundan öyle utanıyorlar ki saklamak için kırk takla atıyor. CHP’nin ihtirasları Demi de hallaç pamuğuna çevirdi.

Toplam üye sayılı 500’ü bulmayan marjinal partiler sağa sola talimat veriyor. Ortada savunduklarını iddia ettikleri hak hukuk prensip namına bir şey kalmadı.

Bize karşı ortalığı ayağa kaldıranlar CHP küstahlığı karşısında uslu kediye döndü. CHP’deki kirlenmişlik hali utanç verici. Çantalar dolusu avrolar, dolarlar…

Bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Görüntüleri kimse izah edemiyor. Paraların kime ait olduğunu izah edemiyorlar. Darbe güzellemelerini saymıyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.