Forbes listesi açıklandı: Eren Özmen ABD’nin en zengin 12’nci kadını

Havacılık ve savunma alanında faaliyet gösteren Sierra Nevada'nın sahibi olan Eren Özmen, Forbes'un listesine göre ABD'nin 2.8 milyar dolarlık servetiyle en zengin 12'nci kadını oldu. 9 yıldır listeye giren Özmen, Sierra Space şirketiyle geliştirdiği uzay aracıyla gündemde.

Ekonomi 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Eren Özmen, 2.8 milyar dolarlık servetiyle 12'nci sırada.

Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanya sürecinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay çalışmaları merkezi yapmak için Sierra Nevada şirketiyle çalışacağını açıklamasıyla tekrar Türkiye’de gündem olan ve üzerinde tartışmalar yaşanan şirketin kurucu ve ortağı Eren Özmen, ABD’nin en zengin 12’nci kadını oldu. 

2.8 milyar dolar serveti olduğu belirtilen Özmen, Forbes’un en zengin kadınlar listesinde geçen yıl Oprah Winfrey’le 10’uncu sırayı paylaşmıştı.

64 yaşındaki iş insanı, ayrıca Forbes listesine üstüste 9 yıl girmeyi başarmış oldu. Özmen, dünya çapında milyarderler sıralamasındaysa halihazırda 1127’nci sırada bulunuyor.

Forbes listesinin tepesinde önceki 5 yıl olduğu gibi bu yıl da Diane Hendricks (en solda) var.

Dergi’nin aktardığı kısa bilgilendirmede Özmen şöyle tanıtıldı: “Eren Özmen ve eşi Fatih, havacılık ve savunma şirketi Sierra Nevada Corporation’ın (SNC) sahibidir. SNC’nin ve 2 yıl içinde SNC’den ayrılan Sierra Space’in Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Sierra Space, NASA için Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo taşımak üzere yeniden kullanılabilir bir uzay aracı geliştirdi ve ilk seferini aralık ayında gerçekleştirmeyi planlıyor. Jeff Bezos’un Blue Origin’i ile birlikte uzayda Orbital Reef’i de inşa ediyor.”

Zirve yine aynı

Forbes listesinde zirve 6 yıldır aynı: Yapı malzemeleri tedarikçisi Dianne Hendricks bu yıl 15 milyar dolarlık servetiyle en tepede. Onu benzin istasyonu zinciri olan Judy Love 10.2 milyar dolarla takip ederken, üçüncü sıra sağlık yazılımları şirketi sahibi 7.4 milyar dolarlık servetiyle Judy Faulkner’ın oldu.

Bu arada ilk 100’ün toplam serveti geçen yıla oranla yüzde 12 artarak 124 milyar dolara yükseldi.

Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havaalanı projesiyle gündeme geldiler: Sierra Nevada şirketi ne yapar, neden önemlidir?Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havaalanı projesiyle gündeme geldiler: Sierra Nevada şirketi ne yapar, neden önemlidir?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.