Forum markalı 9 AVM konkordatoya gitti, 3 talipli var

Her yıl 100 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan Multi Corporation, 28 milyar lira borç yüzünden Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil 9 AVM için konkordato süreci başlattı. Markaya 3 talibin olduğu belirtiliyor.

Ekonomi 31 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Alıcılar arasında Yeni Gimat GYO, Nata Holding ve Rönesans GYO’nun adı geçiyor.

Avrupa’da yaklaşık 80 perakende satış varlığını yöneten Türkiye’de ise Forum markasıyla 13 AVM ile yıllık 100 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan Multi Corporation, 28 milyar lira borç yüzünden Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil 9 AVM için konkordato süreci başlattı. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Çamlık, Forum Aydın, Forum Erzurum, Forum Kapadokya, Forum Ankara, Gordion ve Forum Magnesia’nın sahibi olan ve aynı isimle anılan şirketler için bir yıllık kesin süre verdi.

Bu sürede alacaklıların şirketler aleyhine icra takibi yapması mümkün olmayacak. Gazete Oksijen’in haberine göre, Şirketler bir yıllık sürede alacaklılarla ödeme projelerini müzakere edecek ve bir yılın sonunda yapılacak toplantıyla AVM’lerin kaderi belirlenecek.

3 grup satın alma girişiminde bulundu

9 AVM ile ilgili hukuki süreç devam ederken diğer taraftan bu AVM’leri satın almak için de bazı grupların girişimleri bulunuyor.
Gayrimenkul piyasasından edinilen bilgilere göre alıcılar arasında Yeni Gimat GYO, Nata Holding ve Rönesans GYO’nun adı geçiyor.

Orjin Grubu İstinye Park’ın tamamının sahibi oldu, AVM’yi halka açacakOrjin Grubu İstinye Park’ın tamamının sahibi oldu, AVM’yi halka açacak

Ocakta AVM’lere hem gelen hem alan azaldıOcakta AVM’lere hem gelen hem alan azaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.