Galatasaray sponsorluğu yüzünden konkordato ilan eden GKN Kargo iflas etti

Geçen yıl temmuzda Galatasaray'ın sponsoru olan GKN Kargo 563 milyon liralık borçla iflas etti. Dava dilekçesinde sponsorluğun şirketin mali yapısını bozduğuna dikkat çekilerek 'Şirketimiz kımıldayamaz hale geldi' denildi.

Ekonomi 5 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kökeni 50 yıl öncesine dayanan GKN Kargo, 563 milyon lira borcuyla iflas etti.

2024 Ocak ayında İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulunan GKN Kargo geçen süreçte mali durumunun daha da kötüleşmesiyle iflas etti. Geçen temmuzda 2023-24 futbol sezonunda Galatasaray’ın sponsoru olan şirket, anlaşma nedeniyle kulübe 42 milyon TL ödeyecek. Dava dilekçesinde söz konusu anlaşmanın şirketin mali yapısını bozduğu belirtilerek “Şirketimiz kımıldayamaz hale geldi’ denildi.

Mahkeme tarafından verilen kararla GKN Kargo’nun iflasına karar verildi ve tasfiye süreci başlatıldı. Bu karar, Türk hukuk tarihinde en kısa sürede sonuçlanan konkordato dosyası olarak kaydedildi. 100.000 metrekarelik depolama alanı ve 50.000 metrekarelik dağıtım ağı ile müşterilerine hizmet veren GKN Kargo’nun borcu 563 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

Son yıllarda yurtiçi kargo taşımacılığında adından söz ettiren şirketlerin başında gelen GKN birkaç yıl önce kurulmuş olsa da Urfalı Akyürek ailesinin kargo taşımacılığındaki geçmişi yarım asır geriye gidiyor.

Hesabını bilmeyen GKN Kargo'yu Galatasaray sponsorluğu batırdıHesabını bilmeyen GKN Kargo’yu Galatasaray sponsorluğu batırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.