Starbucks boykotlardan etkilendi, geliri düştü, CEO’su görevi bıraktı

Kahve devi Starbucks Filistin konulu boykotlar sonrası yaşanan gelir düşüşünün ardından bir de istifayla sarsıldı. Şirketin CEO’su Laxman Narasimhan görevi bıraktığını duyurdu.

Ekonomi 14 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Starbucks'ın istifa eden CEO'su Laxman Narasimhan. / Fotoğraf: Shutterstock

Starbucks’ın yönetim kademelerinde fırtınalı günler yaşanıyordu. Dünya çapında kahve tutkunlarının vazgeçilmezi olan bu dev kahve zinciri finansal çalkantılar ve boykotların gölgesinde yolunu bulmaya çalışırken birdenbire CEO’su Laxman Narasimhan’ın istifa haberiyle sarsıldı.

Narasimhan büyük umutlarla devraldığı görevi sessizce bırakırken arkasında zorlu bir miras bıraktı. Son iki çeyrektir Starbucks gelirlerinde beklenmedik düşüşlerle karşı karşıya kalmıştı. Şirketin gelir grafiği sabahları dolup taşan kahve fincanlarının ardından kalan boşluklar gibi her geçen gün biraz daha alçalıyordu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla alevlenen protestolar ve boykot kampanyaları da düşüşü hızlandırmış, Starbucks’ın küresel satışlarında önemli bir gerilemeye yol açmıştı.

Gözler Niccol’a çevrildi

Tüm bu dalgalanmaların ortasında Narasimhan’ın ani vedası bir fırtına habercisi gibiydi. Şirketin yönetim kurulu hızla yeni lider arayışına girdi ve rotasını Chipotle’ın deneyimli CEO’su Brian Niccol’a çevirdi.

Niccol 9 Eylül’de kahve devinin dümenine geçmeye hazırlanırken geçici olarak görevi üstlenen Mali İşler Direktörü Rachel Ruggeri gemiyi güvenli bir limana ulaştırma çabasında.

Starbucks’ın Seattle’daki merkez ofisinin koridorlarında dolaşan bu haber büyük bir dönüşümün işareti olabilir. Narasimhan’ın sessiz vedası kahve devi için şüphesiz yeni bir dönemin başladığını gösteriyor.

Burger King ve Starbucks saldırganlarına ‘çıkış kolaylığı’ itirafıBurger King ve Starbucks saldırganlarına ‘çıkış kolaylığı’ itirafı

Boykotlar nedeniyle Starbucks Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da küçülüyorBoykotlar nedeniyle Starbucks Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da küçülüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.