İlk aracı teslim aldı ve açıkladı: Togg’a ucuz kredi

Türkiye'nin ilk yerli ve elektrikli otomobili Togg, ürettiği ilk iki otomobilini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teslim etti. Erdoğan, Togg için kamu bankaları aracılığıyla konutlarda olduğu gibi uygun kredi verilebileceğini söyledi.

Ekonomi 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli otomobili Togg, ürettiği ilk iki otomobilini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teslim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ile beraber verdikleri ilk sipariş olan Anadolu kırmızısı Togg T10X teslim edildi. Plakası 34 EE 2071 olan otomobilin ruhsatı Emine Erdoğan adına tescillendi. EE Emine Erdoğan’ın baş harflerini simgelerken, 2071 de 1071 yılında Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin bininci yıldönümünü ifade ediyor. Gemlik mavisi rengindeki ikinci T10X’in ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam aracı olacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. 2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz” dedi. Erdoğan, araçlar için teşvik paketi sağlanıp sağlanmayacağı ile ilgili soruya “Kamu bankalarının kredi imkanları müsaittir. Konutlarda bunu nasıl yapıyorsak, otomobilde de bunu yapmak mümkündür” diye yanıt verdi.

 Togg’un satış sonrası çözüm ortağı Bosch oldu

Erdoğan, “Togg, ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. Devrim otomobilinden sonra bize devrin otomobilini üretmek nasip oldu. Sadece Türkiye’de değil, dünya yollarında da devrin otomobili Togg’umuzu izleyeceğiz” açıklaması yaptı. Bu arada Cumhurbaşkanlığı’nın Twitter hesabından tören naklen yayınlandı.

Erdoğan: Kırmızı bana ait değil

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii bu kırmızı bana ait değil. Hanımefendiye ait. O seçti, plaka da onun. Bizimki de burada. Makam otomobili olarak inşallah onu da kullanacağız” dedi. Erdoğan, bir muhabirin “Bir tur mu verdi yoksa arada alacak mısınız?” sorusuna da “Arada alma nasip olur da artık biz biliyorsunuz daha çok kendimiz kullanmaktan öte makam şoförlerimizle bu işleri yapıyoruz. Yakışanı o oluyor” cevabını verdi.

TOGG az sonra trafikte: Önce reklamlar

TOGG az sonra trafikte: Önce reklamlar

TOGG az sonra trafikte: Önce reklamlar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.