İstanbulluların yüzde 43,8’i kıt kanaat geçiniyor, yüzde 29,4’ü bazı ödemeleri yapamıyor

İstanbul Planlama Ajansı'nın yaptığı 'İstanbul Barometresi' araştırmasına göre İstanbulluların yüzde 43,8’i kıt kanaat geçinebildiğini söylerken yüzde 29,4’ü bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini belirtti.

Ekonomi 13 Eylül 2024
İstanbul'da geçinebildiğini ve kenara para da koyabildiğini söyleyenlerin oranı sadece yüzde 17,7.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın kentin nabzını tuttuğu “İstanbul Barometresi”nin Ağustos 2024 araştırması İstanbulluların gündeminin yine ekonomik sorunlar olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 58,4’ü ekonomik sorunlar, yüzde 20,4’ü İsrail’in Gazze işgali, yüzde 8,8’i ise Türkiye’deki yangınların ülke gündeminde olduğunu söyledi.

İstanbulluların evdeki gündemi de yine ekonomik sorunlar oldu. Katılımcıların yüzde 56’sı ev içinde ekonomik sorunların, yüzde 6,1’i eğitim harcamalarının ve yüzde 5,5’i ise İsrail’in Gazze’yi işgalinin konuşulduğunu belirtti.

Ağustos ayında katılımcıların yüzde 29,4’ü bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini, yüzde 9,2’si aslında pek geçinemediğini, yüzde 43,8’i kıt kanaat geçinebildiğini, yüzde 17,7’si ise geçinebildiğini ve kenara da para koyabildiğini ifade etti.

İstanbulluların stres seviyesi 7, mutluluk seviyesi 5,4 olarak ölçüldü.

İstanbul'da iki kişiden biri istediğini yiyemiyor, on kişiden dördü porsiyon küçülttüİstanbul’da iki kişiden biri istediğini yiyemiyor, on kişiden dördü porsiyon küçülttü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.