JPMorgan CEO’su: Hükümette olsam kriptoyu kapatırdım

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon uyuşturucu, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı gibi gerekçelerle kripto varlıkların yasaklanması gerektiğini öne sürerek, "Eğer hükümette görev alsaydım kripto paraları kapatırdım" dedi.

Ekonomi 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

ABD’nin en büyük yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, kriptolarla ilgili radikal çıkışlarına bir yenisini daha ekleyerek Bitcoin başta olmak üzere tüm kriptoları hedef alan bir konuşma yaptı. Dimon dün ABD Senatosu Bankacılık Komitesi oturumunda Senatör Elizabeth Warren’ın sorusu üzerine “Kripto, Bitcoin vb. şeylere her zaman derinden karşı oldum. Bunun tek gerçek kullanım alanı suçlular, uyuşturucu kaçakçıları… Kara para aklama, vergiden kaçınma. Eğer hükümette görev alsaydım kripto paraları kapatırdım” dedi. Oysa JPMorgan, 1,6 trilyon dolarlık sektörün temel teknolojisi olan blok zincirini yoğun şekilde kullanan bankalar arasında yer alıyor.

Lagarde Bitcoin’e kayıtsız kalamadı: Düzenleme gerekiyorLagarde Bitcoin’e kayıtsız kalamadı: Düzenleme gerekiyor

Elizabeth Warren’ın soruları üzerine söz alan birkaç büyük banka CEO’su da kripto şirketlerinin büyük finans kurumlarıyla aynı kara para aklama karşıtı düzenlemelerle karşı karşıya kalması gerektiği konusunda Dimon’la hemfikir olduğunu açıkladı. Warren ise “Multimilyar dolarlık bankaların CEO’larıyla genellikle aynı fikirde olmam ama bu bir ulusal güvenlik meselesi” açıklamalarıyla Dimon’a destek oldu.

Dimon dijital para birimlerine karşı daha önce de “ponzi şeması” ve “sahtekarlık” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca daha önceki açıklamalarında Bitcoin’i “abartılmış bir dolandırıcılık” olarak nitelendirmiş ve daha sonra bu yorumundan geri adım atmıştı.

Bir ‘tahtını yaptı, bahtını yapamadı’ hikayesi: Euronun patronunun oğlu kriptodan batmış!Bir ‘tahtını yaptı, bahtını yapamadı’ hikayesi: Euronun patronunun oğlu kriptodan batmış!

FT: Gençlerin kriptoya ilgisinin nedeni 'akılcı fırsat' görmesiFT: Gençlerin kriptoya ilgisinin nedeni ‘akılcı fırsat’ görmesi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.