Kurban Bayramı şimdiden sahillere bilet satışlarını artırdı

Yaklaşan Kurban Bayramı seyahatleri hareketlendirmeye başladı. Biletbayisi.com’a göre otobüs biletlerindeki satışlar yüzde 70, yurtiçi uçak bilet satışları ise yüzde 210 oranında artarken en fazla talep sahil bölgelerine oldu.

Ekonomi 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Biletbayisi.com’a göre Ankara-Antalya, İzmir-Muğla ve İstanbul-Antalya otobüs biletlerinde önceki sezonlara göre büyük artış yaşandı.

Kurban Bayramı bu yıl 16-19 Haziranda. Bayram yaklaşırken otobüs ve uçak bileti satışları artmaya başladı. 14-23 Haziran tarihleri arasındaki otobüs ve uçak bilet satış oranları açıklayan Biletbayisi.com’a göre Ankara-Antalya, İzmir-Muğla ve İstanbul-Antalya otobüs biletlerinde önceki sezonlara göre büyük artış oldu. Şirketin verilerine göre otobüs biletlerindeki satışlar yüzde 70 artarken en çok kalkış yapılacak nokta İstanbul-Esenler Otogarı oldu. Açıklamada Ankara-Antalya, İzmir-Muğla ve İstanbul-Antalya otobüs biletlerinde önceki sezonlara göre büyük artış yaşandığı ifade edilirken araç kiralama sürelerinde yüzde 40 artış yaşanan kiralamaların yüzde 85’inin ise havaalanlarından yapıldığı belirtildi.

Havayolunu tercih edenlerin sayısı arttı

Bayram tatili için hava yolunu tercih edenlerde de artış yaşandı. Yurtiçi uçak bilet satışları yüzde 210 oranında arttı. Bayram tatilinde seyahat için en çok İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı tercih edilirken İzmir, Antalya ve Muğla en çok tercih edilen varış noktaları oldu. Yurtdışında bayram tatilinde en çok tercih edilen şehirler arasında Paris, Roma, Barcelona, Dubai olurken, yurtiçinde Bodrum, Çeşme, Kapadokya, Kaş ön plana çıktı.
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla otobüs ve uçak bilet satışlarının daha da artması bekleniyor.

Türkiye bayram tatilinde kültür turunu çok sevdiTürkiye bayram tatilinde kültür turunu çok sevdi

Turizmciler bu yıl bayram üstüne bayram yapacakTurizmciler bu yıl bayram üstüne bayram yapacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.