Paris Olimpiyat Oyunları’nın logolu konfeksiyon ürünleri Denizli’den gidiyor

Deniz Tekstil Paris Yaz Olimpiyatları koleksiyonunda yer alan tişört ve penye grubunda üretime başladı. Şirket 26 Temmuz'da başlayacak olimpiyatlar için bugüne kadar 35 bin parça üreterek dünya pazarlarına gönderdi.

Ekonomi 22 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Takip edilen on sektörün tümünde yeni siparişler yavaşlama sinyali verirken, üretimde olduğu gibi yeni siparişlerde de en sert gerileme tekstilde oldu.

Denizli’de kadın istihdamıyla öne çıkan konfeksiyon üreticisi Deniz Tekstil Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın lisans hakkı çerçevesinde alınan siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) partneri olan Trendyol’un organizasyonuyla olimpiyat koleksiyonunda yer alan bazı ürünler Türkiye’de üretiliyor.

Geçmişte çeşitli uluslararası spor organizasyonları için lisanslı üretim yapan Deniz Tekstil Paris Yaz Olimpiyatları koleksiyonunda yer alan tişört ve penye grubunda üretime başladı. Toplam dört bin çalışanı olan ve işgücünün yüzde 80’i kadınlardan oluşan Deniz Tekstil 26 Temmuz’da başlayacak olimpiyatlar için bugüne kadar 35 bin parça üreterek dünya pazarına gönderdi.

Deniz Tekstil’in yüzde 80’ini kadınlardan oluşan toplam dört bin çalışanı var.

“Hepimizin gözü 26 Temmuz’da olimpiyatlarda olacak”

Siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcadıklarını ve ürünlerin e-ticaret sitelerinde satışa çıktığını belirten Deniz Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Baltalı şunları söyledi:

“Artık hepimizin gözü 26 Temmuz’da olimpiyatlarda olacak. Olimpiyat Komitesi dünyada sınırlı sayıda üreticiye bu hakkı tanıyor. Biz de Türkiye’den bu kategoride bir imalatçı olduğumuz için tabii ki gurur duyuyoruz. Olimpiyat ürünlerinin şirketimizde üretilmesi bizim için gurur kaynağı. Siparişi aldığımız günden bu yana çalışanlar olarak büyük bir sevinç ve heyecan yaşıyoruz. Umarım sektörümüze, ekonomimize katkıları güzel olur.”

Paris halkı olimpiyat süresince evden çalışmaya teşvik ediliyorParis halkı olimpiyat süresince evden çalışmaya teşvik ediliyor

2024 Olimpiyatları Paris’e ne kazandıracak?2024 Olimpiyatları Paris’e ne kazandıracak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.