SGK emeklileri ek zam farklarını 6-7 Şubat’ta alacak

Çalışma Bakanı Işıkhan, SSK kapsamındaki emeklilerin zam farkının 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerininse 7 Şubat'ta hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Ekonomi 3 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
SGK emeklileri zam farklarını önümüzdeki hafta salı ve çarşamba günü alabilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önce yüzde 37,7 zam yapılan ancak daha sonra gelen tepkiler üzerine memur emeklilerine yapılan yüzde 49,25 oranına yükseltilen SGK emeklilerin zam farklarının yatırılacağı tarihleri açıkladı. Işıkhan “Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek” dedi. Işıkhan, Antalya’daki ‘İstişare Toplantısı’nda  yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Son bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. 2024 yılının ilk yarısı için; emekli aylıklarındaki zam oranını tüm emeklilerimiz için yüzde 49,25’te eşitledik. Bu gece itibarıyla söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK emeklilerimiz için 6 Şubat’ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için 7 Şubat’ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz. Kıymetli emeklilerimiz için tekrar hayırlı olmasını diliyorum.”

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı 49,25'e yükseltildi, memuru yakaladıSSK ve Bağ-Kur emekli zammı 49,25’e yükseltildi, memuru yakaladı

Türkiye emekli maaşı ve sosyal korumada Avrupa'nın sonlarındaTürkiye emekli maaşı ve sosyal korumada Avrupa’nın sonlarında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.