Tesla gelirini ikinci çeyrekte yüzde 47 artırdı

Yakın zamanda ülkemizde resmi olarak araç satışına başlayan Amerikalı elektrikli araç üreticisi Tesla yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 47, net kârını ise yüzde 20 artırdı.

Ekonomi 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 47’lik artışla gelirini 24.9 milyara ulaştırdı. Net kârını ise yine önceki senenin ikinci çeyreğine göre yüzde 20 artışla 2.7 milyara çıkardı. Tesla’nın net kârı 2022’nin ikinci çeyreğinde 2.3 milyar olmuştu. 2022 ikinci çeyrekte hisse başı 76 sent olan kârı, bu yılın aynı döneminde 91 sente yükseldi.
Amerikalı şirket yılın ilk çeyreğinde yüzde 19,3 olan brüt kâr marjının ise şirketin fiyat indirimleri yoluyla satışları artırma çabalarının etkisiyle yılın ikinci çeyreğinde yüzde 18,2’ye gerilediği görüldü.

Musk, Tesla için sonunda reklam düğmesine basıyorMusk, Tesla için sonunda reklam düğmesine basıyor

Üretim ve teslimatta artış

Yılın ikinci çeyreğindeki bilançosunu açıklayan şirket küresel çapta 479 bin 700 otomobilin üretimini yaparken, 466 bin 140 aracın teslimatını gerçekleştirdi. Şirketin araç üretimi bu dönemde yıllık bazda yüzde 86, teslim ettiği araç sayısı da yüzde 83 arttı.
Tesla’nın yaptığı açıklamada üretim ve teslimat sayılarıyla ve tek bir çeyrekte 25 milyar dolara yaklaşan gelirle yılın ikinci çeyreğinde şirket için birçok düzeyde rekor bir çeyrek olduğu da belirtildi.
Açıklamada, “Şu anda içinde bulunduğumuz makroekonomik ortam göz önüne alındığında, bu tür sonuçlara ulaşabildiğimiz için heyecanlıyız” değerlendirmesini yaptı.
Şirketin maliyet düşürme, gelecekte büyümeyi sağlayacak yeni ürünleri geliştirme, Ar-Ge yatırımları, daha iyi araç finansmanı seçenekleri, sürekli ürün iyileştirme ve serbest nakit akışı yaratma konularına odaklandığı vurgulanan açıklamada, “Bu belirsiz zamanların zorlukları bitmedi ancak çeşitli yüksek potansiyelli projeler aracılığıyla işin uzun vadeli başarısı için doğru bileşenlere sahip olduğumuza inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Elektrikli otomobile hücum ve Togg’un durumuElektrikli otomobile hücum ve Togg’un durumu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.