Volvo ile çarpışan Togg, ‘sağlamlık testi’ni geçti

2023 yılının ilk aylarında fabrikadan çıkan ve sahiplerine teslim edilmeye başlanan Türkiye'nin yerli otomobili Togg, kazaya karıştı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, Togg'un sağlamlığıyla ünlenen Volvo marka bir araçla çarpıştığı ve diğer araca göre çok daha az hasar aldığı görüldü.

Ekonomi 29 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Sosyal medyada yer alan bir videoda, dayanıklılığı ile bilinen Volvo markalı aracın Togg’la yaptığı kazaya ait görüntüler yer aldı. Çarpışmanın etkisi ile Volvo’nun, Togg’a göre çok daha büyük hasar aldığı görüldü. Konu kısa sürede sosyal medyanın da gündemine otururken kullanıcılar Togg’un Volvo’ya göre çok daha sağlam olduğuna dikkati çekti.

Yıl sonuna kadar hepsi teslim edilecek

Togg projesinde süreç, daha önce planlanan şekilde devam ediyor. Vatandaşlar da Togg’a yoğun ilgi gösteriyor. Togg’a çekiliş sürecinde toplam 175 bin 500 başvuru gelirken, Togg gösterilen ilgiye kayıtsız kalmamak adına 2023 yılı için planlanan toplam üretimi 20 bin adetten 28 bine yükseltti. 28 bin T10X’in yıl sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor. Togg’un gelecek yılın mayıs ayından önce yeni sipariş alması ise planlar içerisinde yer almıyor.

Togg'u aldı, daha bir ay kullanmadan üç katı fiyatla satmaya kalktıTogg’u aldı, daha bir ay kullanmadan üç katı fiyatla satmaya kalktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.