16 yaşındaki Sebahat’ten iki gündür haber yok

Afyonkarahisar'da 16 yaşındaki Sebahat evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Arama çalışması başlatıldı ancak Sebahat'ten iki gündür haber yok.

Gündem 4 Ekim 2024
Fotoğraf: Sebahat Bozkurt

Türkiye’de tam sekiz yıldır kaç kayıp çocuğun olduğu bilinmiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kayıp çocuklara dair açıklanan son veri 2016 yılına ait. Verilere göre 2008-2016 arasında Türkiye’de toplamda 104 bin 531 çocuk kayboldu. Ancak 2016 yılından sonraya ait hiçbir veri yok.

10Haber olarak biz de 9 Eylül 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden 2016’dan bu yana kaç çocuğun kaybolduğunu ve kaçının bulunduğunu sorduk. Ancak  bu sorunun yanıtına biz de ulaşamadık.

CİMER sistemi üzerinden bize 18 Eylül 2024 tarihinde cevap geldi.

Verilen cevap şu şekildeydi:

“Bilgi talebi, mikro veri talebi, örnekleme talebi ve barkodlu belge (Parasal Değerleri Güncelleme, Kazanç Bilgi Sorgulama, TÜFE Endeks ve Değişim Oranları, Yİ-ÜFE Endeks ve Değişim Oranları) üretme kapsamındaki başvurularınız e-devlet platformunda yer alan ve başvurunuzun anlık olarak durumunu da takip edebileceğiniz Talep Yönetimi Sistemi uygulaması (http://ty.tuik.gov.tr) aracılığı ile alınmaktadır.”

Yani sorumuzun cevabını TÜİK sisteminde bulabileceğimiz söylendi ancak en başta CİMER’e ulaşma sebebimiz bu bilginin TÜİK’te olmayışıydı.

Tam sayısı bilinmiyor olsa da bilinen kayıp çocuk vakalarına bir yenisi daha eklendi.

İki gündür haber yok

Türkiye hala sekiz yaşındaki Narin’in kayboluşunu ve cinayetini konuşurken ve Van’da kaybolan 21 yaşındaki genç kız Rojin Kabaiş için arama kurtarma çalışmaları sürerken korkutan bir haber de Afyon’dan geldi.

Afyonkarahisar’da yaşayan 16 yaşındaki Sebahat Bozkurt, dün öğle saatlerinde Sahipata Mahallesi’ndeki evinden çıktı. Sebahat’ten akşam saatlerine kadar haber alamayan Bozkurt ailesi durumu aynı gün polise bildirdi.

Polis ekipleri Sebahat’in bulunması için çalışma başlattı ancak Sebahat’ten iki gündür haber yok.

Rojin'den beş gündür haber yok: Baba 'kaçırıldıysa da kızımı getirin, şikayetçi olmayacağım' dediRojin’den beş gündür haber yok: Baba ‘kaçırıldıysa da kızımı getirin, şikayetçi olmayacağım’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.