Bir yanda iki ayrı organize suç örgütüne diğer yanda sahte kimlik çetesine operasyon

İstanbul'da bir yanda iki ayrı organize suç örgütüne diğer yanda da sahte pasaport çetesine operasyon düzenlendi. 'Kuyu-20' adlı operasyonda 11 şüpheli, sahte pasaport çetesi operasyonunda da 8 şüpheli tutuklandı.

Gündem 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’da düzenlenen “Kuyu-20” operasyonunda, organize suç örgütü üyesi 11 şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul’da elebaşılığını Kani Derici ve Ferit Bilmez’in yaptığı iki ayrı organize suç örgütüne yönelik “Kuyu-20” operasyonu düzenlendiğini belirtti.

Operasyonda elebaşlarının da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 11 şüphelinin yakalandığını ve tutuklandığını kaydeden Yerlikaya “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursu olsun organize suç örgülerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız” dedi.

Operasyonun ayrıntıları

Yerlikaya Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit, 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet ve mala zarar verme suçlarını işlediklerinin tespit edildiği bilgisini verdi.

Operasyonda 15 ruhsatsız tabanca ile çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu gerçekleştiren jandarma personelini tebrik etti.

Bakan Yerlikaya paylaşımında operasyona ilişkin görüntülere de yer verdi.

Sahte pasaport çetesine operasyon

Bir yanda “Kuyu-20” operasyonu sürerken diğer yanda yine İstanbul’da sahte pasaport operasyonu düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri Avrupa ülkelerine çok sayıda kargo göndermesinden dolayı şüpheli konumda olan M.B.’nin Fransa’ya göndermek üzere hazırladığı ve içerisinde hediyelik eşya bulunan kargonun içinde sahte kimlik ele geçirdi.

M.B.’ye ait 14 farklı pakette ele geçirilen 17 ülkeye ait sahte kimliğe el konulurken polis ekipleri M.B.’nin Fatih’teki iş yerine suçüstü yaptı. Başka bir şüpheli tarafından getirilen kargonun içinden 25 adet farklı ülkelere ait olduğu tespit edilen kimlik çıktı.

Yapılan eş zamanlı operasyonlarda 10 kişi yakalanarak gözaltına alınırken adreslerde yapılan aramalarda 35 adet farklı ülkelere ait pasaportlar, 254 farklı ülkelere ait kimlik kartları, 25 adet farklı ülkelere ait vize etiketleri, 8 adet farklı ülkelere ait pasaport iç yaprağı, 7 adet hudut kapılarına ait silikon mühürle yaklaşık 200 ülkenin sahte kimlik ve pasaport üretiminde kullanılan cihazlar ele geçirildi.

Sahte pasaport isteyen 2 bin doları hazırlasın

Şüphelilerin yurt dışından gelen siparişler üzerine hazırladıkları sahte kimlik ve pasaportları hediyelik eşyaların içine koyarak gönderdikleri aktarıldı. Şüphelilerin bir pasaporttan 2 bin dolar alırken sahte kimliğe de bin 500 dolar fiyat biçtikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin sekizi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul ve Adana'da suç örgütlerine operasyon: 23 kişi gözaltındaİstanbul ve Adana’da suç örgütlerine operasyon: 23 kişi gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.