’30. kattan düşmüş’: 25 yaşındaki kadının şüpheli ölümünde kız kardeşi gözaltında

İstanbul'da 25 yaşındaki Dilaray Karmaz'ın 30. kattan düşerek yaşamını yitirmesine ilişkin dosyada iki kişi gözaltına alındı. Karmaz'ın şüpheli ölümünde gözaltına alınanlardan biri onun kız kardeşi, diğeri ise onun bir kız arkadaşı.

Gündem 7 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye’de kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçen pek çok olay halen gizemini koruyor. Son yıllarda ‘balkondan atılma’, ‘yüksekten itilme’ gibi nedenlerle yaşamını yitirenlerin sayısında artış gözlenirken bir haber de İstanbul’un Esenyurt ilçesinden geldi. Ama bu şüpheli ölümde bu kez şüpheli bir erkek değil, yüksekten düşerek ölen genç kadının  kız kardeşi ve onun bir kız arkadaşı.

Önceki gece saat 23.00’te Zafer Mahallesi’nde 39 katlı bir rezidansta komşular bir kişinin düştüğünü fark edince polise haber verdi. Ekipler yaşamını yitiren kadının kimliğinin Dilaray Karmaz olduğunu tespit etti.

Karmaz’ın 30. kattaki evde kaldığı kız kardeşi Lale Begüm Karmaz ile arkadaşı Zeynep İlkay Oyan’ın bilgisi alındı.

Karmaz olaydan önce kız kardeşi ile aralarında sosyal medya hesaplarında yaptıkları canlı yayınlarla ilgili tartışma çıktığını, bunun üzerine Dilaray’ın alkol alıp odasına giderek kapıyı kapattığını, daha sonra da atladığını söyledi.

Dilaray Karmaz’ın cansız bedeni olay yerinde nöbetçi savcının yaptığı incelemenin ardından adli tıp kurumuna kaldırıldı. Lale Begüm Karmaz ile Zeynep İlkay Oyan ise şüpheli olarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından inceleme devam ediyor.

Şüpheli ölümlerin yüzde 19’u ‘yüksekten düşme’ şeklinde

‘Yüksekten düşmeye bağlı ölüm’, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2023 yılına ilişkin raporunda da geniş yer alıyor.

Kadın cinayetleriyle bahse konu ölüm şekli arasında bağlantı kurulan raporda şu bilgiye yer veriliyor:

“(…) Yıllardır kadın cinayetleri ve şüpheli kadın ölümlerinin verisini topluyoruz. Gördük ki 2019’dan bu yana her yıl şüpheli kadın ölümü sayısı kadın cinayetlerine yaklaşıyor. 2023 yılında 248 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Bu yıl gerçekleşen şüpheli ölümlerin %19’u yüksekten düşme şeklinde gerçekleşti (…).”

Yine bir kadın 'balkondan düşerek' öldüYine bir kadın ‘balkondan düşerek’ öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.