İstanbul’da bahar sevinci: Lale Bayramı başladı bile

İstanbul’da nisan ayı boyunca Lale Bayramı renkli etkinliklerle kutlanacak. Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hıdiv Korusu’na sekiz milyon lale dikildi.

Gündem 11 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin tarihi parklarını rengarenk lalelerle süsledi. 30 Nisan’a kadar İstanbulluları ve tüm ziyaretçileri Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hıdiv Korusu’nda lale şöleni bekliyor.

İstanbul’un en güzel noktalarını renklendiren sümbül, nergis, muscari ve laleler bahar neşesi saçıyor. Dikimi yapılan 158 tür lale soğanı, yedi tür sümbül soğanı, sekiz tür nergis soğanı ve muscari soğanı olmak üzere toplam 7 milyon 962 bin 701 adet soğanlı çiçek nisan ayı boyunca İstanbulluları karşılayacak.

Emirgan Korusu’nda rengarenk çiçekler bir nehre benziyordu.

Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde tarafından 4 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine hediye edilen 1.000 adet lale soğanı 3 Aralık 2021 tarihinde Emirgan Korusu’nda İstanbul Meydanı’na dikildi ve 2022 Nisan ayında İstanbullularla buluştu.

Lale Bayramı birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak. İBB Kültür çocuk gösterileri, atölyeler, sokak sanatları performansları ve dinletiler düzenleyecek.

Yeni lale türüne keşfeden öğretmenin adı verildiYeni lale türüne keşfeden öğretmenin adı verildi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.