Sekiz yaşındaki Ahmet’i öldüren böcek ilacı ‘korsan’ çıktı

Alt kattaki kiracı Abdülkerim El Ahmed'in evine yerleştirdiği böcek ilacından zehirlenen küçük Ahmet Enes Temel toprağa verildi. Temel ziyarete gittiği anneannesinin üst kattaki evinde zehirlenmişti.

Gündem 5 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Konya’da Suriye uyruklu kiracı Abdülkerim El Ahmed 29 Ocak günü evinin çeşitli noktalarına peçete ve kağıt üzerine böcek ilacı koymuş, kapı ve pencereleri bantlayıp ailesiyle birlikte evden ayrılmıştı.

Üst katta oturan ev sahibi Necla Duran’ı sömestr tatili nedeniyle ziyarete gelen kızı Ayşe Temel, torunları Fatmanur ve Yasin Temel  ile diğer kızının çocukları Mine  ve Sena Gül Büyükgöker iki gün sonra, çarşamba günü mide bulantısı şikayetiyle hastaneye gitti.

Abdülkerim El Ahmed 29 Ocak günü evinin çeşitli noktalarına peçete ve kağıt üzerinde böcek ilacı koyup kapı ve pencereleri bantladı, ailesiyle birlikte evden ayrıldı.

Ötekiler kadar etkilenmemiş olmalılar ki anneanne Necla Duran ile evde kalan Ahmet Enes Temel evde kaldı ve uykuların gelince yattılar. Ancak Necla Duran bir süre sonra torununun hareket etmediğini fark etti, sağlık çalışanı bir yakınıyla konuşarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri Ahmet Enes’in kalbinin durduğunu tespit etti. Kalp çalıştırıldı, Ahmet Enes ardından ambulansla aynı hastaneye kaldırılsa da, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Anneanne Necla Duran da tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldığında bütün ailenin zehirlendiği ortaya çıktı. Zehirlenmenin kiracının evine yerleştirdiğini böcek ilacından kaynaklandığı tespit edildi.

İlacı sosyal medyadan görüp almış

Sabah gazetesinden Tolga Yanık’ın haberine göre kiracı Abdulkerim El Ahmed ifadesinde böcek ilacını sosyal medyadan gördüğü Ahmed El Muhammed’den aldığını söyledi. “Sosyal medyada dolaşırken ilaçlama işiyle uğraşan bir kişiyi gördüm. Telefonla aradım ve 29 Ocak günü buluştuk. Evime gelerek keşif yaptı. Her oda için 200 TL olmak üzere dört oda için 800 TL’ye anlaştık. Evimi ilaçladı. Evde üç gün oturmayın, sağlığınız için iyi olmaz dedi. İlaçlandıktan sonra ben ve ailem eve hiç girmedik. Eşim ve çocuklarımla akrabamın evine gittik, orada kaldık. Çumra’ya gidip oradaki akrabamızın yanında kaldık. Üst kattakilerin neden zehirlendiğini ve Ahmet Enes Temel’in neden öldüğünü bilmiyorum. İlacın parasını elden verdim. Fiş veya fatura almadım” dedi.

Böcek ilaçlaması yapılan apartman boşaltıldı, çünkü hastanelik oldularBöcek ilaçlaması yapılan apartman boşaltıldı, çünkü hastanelik oldular

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.