90 yaşındaki kadının 44 yıllık dostu ahizeli telefon

Kayseri'de yalnız yaşayan 90 yaşındaki Sıdıka Umay iki yıl önce çocuklarının aldığı cep telefonuna rağmen 1980'den beri kullandığı, “Hem arkadaşım, hem yoldaşım” dediği 44 yıllık ahizeli telefonundan vazgeçmiyor, onunla iletişim kuruyor.

Gündem 8 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Teknoloji hızla gelişiyor. Özellikle iletişim alanında hemen her gün bir yenilik ortaya çıkıyor ama bazı alışkanlıklar bu hızlı değişime meydan okurcasına varlığını sürdürüyor.

Sıdıka Umay 1934 yılında Yeşilhisar ilçesi Beyler Yukarı Mahallesi’nde dünyaya geldi. Umay evlendi, beş çocuk sahibi oldu. Şimdi artık yalnız ve akrabaları ve çocuklarıyla iletişimi 1980 yılında aldığı ahizeli telefonla kuruyor. İki yıl önce oğlunun aldığı cep telefonunu kullanamayan Umay “1980 yılında ahizeli telefon aldık ve 44 yıldır kullanıyorum. O telefonu aldığımızda akrabalarımdan biri beni aradı, sesini duymuş, etrafıma bakınıp kendisini görememiştim. Telefonu Ankara’dan alıp geldiğimde 56 yaşındaydım. Hala kullanmaya devam ediyorum. Oğlum, görüşelim diye bana iki yıl önce cep telefonu aldı. Ama cep telefonunu ne açmayı ne de kapatmayı biliyorum” dedi.

Şarjda bırakılan cep telefonu evi yaktı: Anne ve dört çocuğu yaralıŞarjda bırakılan cep telefonu evi yaktı: Anne ve dört çocuğu yaralı

Başka bir telefon ile konuşamam

Umay “Çocuklara cep telefonu kullanmayı tavsiye etmiyorum. İnternette insanların karşısına birçok şey çıkıyor. 44 senedir bu telefonu kullanıyorum. Misafirlerim gelip ‘Sen nasıl bu telefonu kullanıyorsun?’ dediklerinde ‘Bundan başkası ile konuşamam. Bu benim hem arkadaşım hem yoldaşım’ diyorum. Çocuklar geldiğinde ‘Bu telefonu bize ver’ diyorlar. ‘Bu telefon antika mı?’ diyorlar. Bu telefondan daha sağlıklısı yok” diye konuştu.

Tuşlu telefon kullanan lise öğrencisine 'takdir' belgesiTuşlu telefon kullanan lise öğrencisine ‘takdir’ belgesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.