ABD’den ‘IŞİD lideri’ haberlerine açıklama: Teyit edebileceğim bir şey değil Türkiye hükümetinin konuşması daha doğru

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Vedant Patel, MİT operasyonuyla IŞİD liderinin öldürüldüğü haberlerine ilişkin, 'Bu teyit edebileceğim bir şey değil. Türkiye hükümetinin konuşması daha doğru olur. Açıkçası, eğer gerçekten doğruysa, bu sevindirici bir haber olacaktır' değerlendirmesini yaptı.

Gündem 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel.

ABD’de Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Vedant Patel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IŞİD lideri Ebu Hüseyin El Kureyşi’nin MİT operasyonuyla öldürüldüğü açıklamasına ilişkin soruları yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki günlük basın brifinginde bu konudaki soruya cevap veren Patel, “Haberleri gördüm. Şu anda teyit edebileceğim bir şey değil ve bu konuda daha fazla bilgi için Türkiye hükümetinin konuşması daha doğru olur. Açıkçası, eğer gerçekten doğruysa, bu sevindirici bir haber olacaktır” dedi.

ABD’nin IŞİD’i geriletmek için uluslararası ortaklarıyla seferber olduğunu hatırlatan Patel, çabaların başarılı olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyleyerek, “Sadece şunu söyleyebilirim; bu ABD’nin derinden bağlı olduğu bir konu ve Türkiye’nin de IŞİD’in yenilgiye uğratılmasına yönelik değerli katkılarını her zaman takdir ettik’’ diye konuştu.

Patel, açıklamasına ilişkin sorulan, “Türk ve Amerikan hükümetleri arasında bu haberle ilgili bir iletişim olmamasının özel bir nedeni var mı?” sorusuna karşı çıktı: “Ben böyle bir şey söylemedim. Söylediğim şey, bunu teyit edebilecek durumda olmadığım. Bölgedeki güvenlik dahil bir dizi konuda onlarla yakın temas halindeyiz ve bunu yapmaya devam edeceğiz.”

Erdoğan'ın 'MİT, IŞİD liderini etkisiz hale getirdi' sözleri dünya basınındaErdoğan’ın ‘MİT, IŞİD liderini etkisiz hale getirdi’ sözleri dünya basınında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.