Açığa alınan emniyet müdürleri gözaltında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayhan Bora Kaplan soruşturmayla ilgili üstü kapalı mesajları vermesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı üçü polis müdürü dört kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bu sabah da yeni gözaltılar var.

Gündem 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve gözaltına alındığı ana ilişkin görüntü

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan ile gizli tanık Serdar Sertçelik’in “Ufuk komiser” adıyla açıkladığı dört kamu görevlisi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Gizli tanık S.S.’nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan dört kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup gözaltı kararı icra edilmiştir, soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir” açıklaması yaptı.

Savcılığın gözaltı operasyonları bu sabah da devam etti. Gelen bilgilere göre 3 sivil şahıs ile 1 komiser daha gözaltına alındı.

Bahçeli esti, Erdoğan es geçti: 'Darbe'ye varan iddiaları 'Vesayete izin vermeyiz' deyip kısa kestiBahçeli esti, Erdoğan es geçti: ‘Darbe’ye varan iddiaları ‘Vesayete izin vermeyiz’ deyip kısa kesti

Söz konusu polis müdürleri geçen hafta açığa alınmış, İçişleri Bakanlığı’na bağlı mülkiye müfettişleri de soruşturmaya başlamıştı. Ardından benzer bir soruşturmayı, teftişin bitmesini beklemeden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı başlattı. Polislerin evlerinde de önceki gün arama yapıldı.

Üç polis müdürünün evlerinin aranmasına neden olan soruşturmanın ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyan’ başlığı altındaki 316. maddeden açıldığı öğrenildi.

İsmi sık sık eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile anılan Ayhan Bora Kaplan’ın liderliğini üstlendiği suç örgütüne ilişkin davada geçen günlerde bir dizi yeni gelişme yaşandı.

Açığa alınan emniyet müdürleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın atamalarının ardından oluşan yapıda önemli görevler üstlenmişti. Yerlikaya ilk operasyonlarından birini Ayhan Bora Kaplan için yapmıştı. Operasyonun ardından Kaplan’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın bir isim olduğu, operasyonun Soylu’ya yönelik olduğu konuşuldu.

Yerlikaya sessizliğini bozdu: Oyun kurmaya çalışanları yerle bir edeceğizYerlikaya sessizliğini bozdu: Oyun kurmaya çalışanları yerle bir edeceğiz

Kaplan soruşturmasındaki iki numaralı şüpheli Serdar Sertçelik dosyada gizli tanık olmuştu. Olaya komplo denmesinin sebebi de Ankara Emniyeti’ndeki isimlerin Sertçelik’in ifadesinde yönlendirme yaptığı iddiası. Sertçelik AK Parti ve MHP’li bazı isimlerin ifadesinde geçmesi için yönlendirildiğini iddia etti.

9 Mayıs’taki görevden almaların ardından MHP lideri Devlet Bahçeli olayla ilgili sert açıklamalar yaptı. Hedefin Cumhur İttifakı olduğunu söyleyip yaşananlar için “komplo” dedi. Dün gece de Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıya Ali Yerlikaya’nın katılmaması dikkati çekti. Yerlikaya sabah sosyal medya hesabından açıklama yaparak hükümete oyun kurulmak istendiğini ve buna geçit vermeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise grup toplantısında sert açıklama yapacak beklentisini boşa çıkardı. Erdoğan yapılanların hesabının hukuk önünde sorulacağını, bürokratik vesayete izin vermeyeceklerini söyledi.

Beştepe’de gece yarısı Ayhan Bora Kaplan zirvesi: MİT Başkanı var, Ali Yerlikaya yokBeştepe’de gece yarısı Ayhan Bora Kaplan zirvesi: MİT Başkanı var, Ali Yerlikaya yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.